https://kolorline.hu/A KolorFunddal a lakosság is nyer, nemcsak a vállalkozó

A KolorFunddal a lakosság is nyer, nemcsak a vállalkozó

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcika Város Önkormányzata által 2023-ban újraélesztett KolorFund pályázatnak köszönhetően több helyi kis- és középvállalkozó jutott olyan vissza nem térítendő támogatáshoz, amelyet vállalkozása fejlesztésére fordíthatott. A 44 nyertes egyike a Kőkorszak Kert Kft.

A KolorFund pályázat tavalyi nyertesei közül ezúttal a Kőkorszak Kert Kft.-hez látogatott Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester, hogy megtekintsék, mire fordította a cég a pályázaton nyert 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást. 

A 20 éve működő vállalkozás egyik ügyvezetője, Kalmárné Takács Erika azt mondja: az önkormányzati támogatás révén egy olyan szolgáltatást tudtak megvalósítani fürdőszobaszalonjukban, ami a városban egyedülálló, így a vásárlók számára is különleges lehetőségeket nyújt. 

„Igazi szintugrásnak nevezném a pályázaton nyert összegből vásárolt 3D-s látványtervezést. A szoftver lényege, hogyha a vevőnek nincs elképzelése, vagy szeretné látni a tervet, akkor csak eljön egy műszaki rajzzal, majd a szín és a forma átbeszélése után mindez a képernyőn látványtervvé alakul. Akár virtuálisan is körbe tud sétálni az „elkészült” fürdőszobában” – ecsetelte a beszerzett eszköz előnyeit a cégvezető.

Mint mondta, az említett szoftver megvásárlásához az anyagi forrás nem állt rendelkezésükre, így nagy segítséget jelentett a vállalkozás számára a pályázat. A szalonba érkező vevők visszajelzése pozitív a fejlesztés kapcsán. A többség szívesen veszi igénybe a látványtervezést, hiszen az jelentősen megkönnyíti a választásukat.  

Jó ötlet, sok kitartás, kereslet és sok-sok munka. Mindez elengedhetetlen egy vállalkozás elindításához —  hangsúlyozta Szitka Péter. A polgármester azt is kiemelte: a felsorolt feltételeken túl sokat jelenthet az önkormányzati segítség.

„Az önkormányzat feladatának tekintem, hogy a vállalkozók stabilitását támogassuk, segítsük abban, hogy még több vevő igényét elégíthessék ki vagy még több szolgáltatást nyújthassanak – jelentette ki a városvezető. – Heteken belül meghirdetjük a 2024-es KolorFund pályázatot, amire várhatóan ismét nagy lesz az érdeklődés, és a beérkezett pályázatok mennyisége, minősége alapján döntünk majd arról, milyen összeg kerül elkülönítésre a költségvetésből a támogatásukra.” 



 

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.