https://kolorline.hu/Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Az 50 év feletti méltó megemlékezésre a sportegyesület táblát állított ki a rendezvényhelyszínen „50 okkal edzésre”, és az 5 évtized fotóinak sokaságával is visszaidézte a múltat. A jeles alkalommal szintén készült egy széles és tömött csoportkép a résztvevőkről, akiknek a nagy száma még a szervezőket és a polgármestert is meglepte.

Így zajlott az 50 éves emlékünnep

Pátrovics Géza boldog születésnapot kívánt maguknak, majd külön köszöntötte Szitka Pétert, Kazincbarcika város polgármesterét, az egyesületi elnöküket, Kerekes Ottót, Bukó Géza önkormányzati képviselőt, Papp Lászlót, a szakosztály alapítóját, illetve Réz Attilát és az éppen Budapesten versenyző Ducsai Gézát.



„Szebb születésnapi ajándékot nem is tudnék elképzelni, mint amit polgármester úrtól kaptunk, egy új csarnokot, tíz platformot és kondigépeket – kezdte beszédét Pátrovics Géza. – Ha minden igaz, hamarosan új szaunánk is lesz.”

A szakosztályvezető összegezte az elmúlt évek női és férfi nagy eredményeit, megemlékezve saját pályájának csúcsairól is. Pátrovics Gáza reményét fejezte ki, hogy jövőre újra szervezhetnek versenyt is, hiszen ebben élenjárók az országban.

Szitka Péter polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy 50 év már a város életében is meghatározó.

„Annak, hogy a 90-es évek derekától sportváros Kazincbarcika, előtte és utána is alappillére volt a súlyemelés. Erőt és egészséget kívánok a KVSE-nek az eljövendő évekre, és olyan zúgó, gyerekkel teli sportéletet, amilyet a kazincbarcikai súlyemelés megérdemel. Amit mi ehhez hozzá tudnunk tenni, azt hozzá is tesszük” – jelentette ki a polgármester, aki az egyik legmeghatározóbb sportágnak aposztrofálta a városban a súlyemelést.


Az új Birkózó- és Súlyemelőcentrum a sportág jövőjét segíti

Szitka Péter szívet gyönyörködtetőnek nevezte azt, ahogyan a résztvevő sportemberek a jövőbe nézve látják sportáguk további még szebb, még jobb kiteljesedését. Szerinte ez az utánpótlás felzárkóztatását és a súlyemelő szakosztály újabb 50 évét jelentheti a városban. A városvezető hangsúlyozta: a sportág további működési feltétele egy olyan helyszín, ahol az eseményeket és az edzéseket is le lehet bonyolítani. Ehhez a súlyemelő szakosztály egy markánsat lépett előre azzal, hogy saját otthont kapott, amelytől több kapcsolódó kazincbarcikai eseményt is remél a polgármester, valamint azt, hogy tovább nő a sportág népszerűsége és fénye a városban.



Öt évtized emlékei

Papp László, a szakosztály alapítója is felidézte az indulást, amikor egy 1974-es esemény csodává vált. Kifejezte, hogy álmodni sem mert volna arról, amit ebben a teremben 2024-ben lát. 

Pátrovics Gézától még az is elhangzott, hogy az ötven évük rengeteg élményéből könyvet lehetne írni, mégsem volt kérdés, hogy ő mit emel ki ebből: egy dolog szebb annál, mint amikor dobogóra léphetek: az, amikor a tanítványom állhat a dobogó legfelső fokára, és neki játszák a himnuszt. Ebben benne az van az ő munkája, az edző munkája és a közösség munkája is”.



 

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.