https://kolorline.hu/Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Fél évszázadot ünnepelt a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Vegyész Sport Egyesület súlyemelő szakosztálya 2024. március 23-án ünnepelte a Kocka Étterem és Rendezvényházban működésének nagyívű 50. évfordulóját. Az esemény házigazdája Pátrovics Géza veterán súlyemelő, edző, egyúttal a szakosztály vezetője volt.

Az 50 év feletti méltó megemlékezésre a sportegyesület táblát állított ki a rendezvényhelyszínen „50 okkal edzésre”, és az 5 évtized fotóinak sokaságával is visszaidézte a múltat. A jeles alkalommal szintén készült egy széles és tömött csoportkép a résztvevőkről, akiknek a nagy száma még a szervezőket és a polgármestert is meglepte.

Így zajlott az 50 éves emlékünnep

Pátrovics Géza boldog születésnapot kívánt maguknak, majd külön köszöntötte Szitka Pétert, Kazincbarcika város polgármesterét, az egyesületi elnöküket, Kerekes Ottót, Bukó Géza önkormányzati képviselőt, Papp Lászlót, a szakosztály alapítóját, illetve Réz Attilát és az éppen Budapesten versenyző Ducsai Gézát.



„Szebb születésnapi ajándékot nem is tudnék elképzelni, mint amit polgármester úrtól kaptunk, egy új csarnokot, tíz platformot és kondigépeket – kezdte beszédét Pátrovics Géza. – Ha minden igaz, hamarosan új szaunánk is lesz.”

A szakosztályvezető összegezte az elmúlt évek női és férfi nagy eredményeit, megemlékezve saját pályájának csúcsairól is. Pátrovics Gáza reményét fejezte ki, hogy jövőre újra szervezhetnek versenyt is, hiszen ebben élenjárók az országban.

Szitka Péter polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy 50 év már a város életében is meghatározó.

„Annak, hogy a 90-es évek derekától sportváros Kazincbarcika, előtte és utána is alappillére volt a súlyemelés. Erőt és egészséget kívánok a KVSE-nek az eljövendő évekre, és olyan zúgó, gyerekkel teli sportéletet, amilyet a kazincbarcikai súlyemelés megérdemel. Amit mi ehhez hozzá tudnunk tenni, azt hozzá is tesszük” – jelentette ki a polgármester, aki az egyik legmeghatározóbb sportágnak aposztrofálta a városban a súlyemelést.


Az új Birkózó- és Súlyemelőcentrum a sportág jövőjét segíti

Szitka Péter szívet gyönyörködtetőnek nevezte azt, ahogyan a résztvevő sportemberek a jövőbe nézve látják sportáguk további még szebb, még jobb kiteljesedését. Szerinte ez az utánpótlás felzárkóztatását és a súlyemelő szakosztály újabb 50 évét jelentheti a városban. A városvezető hangsúlyozta: a sportág további működési feltétele egy olyan helyszín, ahol az eseményeket és az edzéseket is le lehet bonyolítani. Ehhez a súlyemelő szakosztály egy markánsat lépett előre azzal, hogy saját otthont kapott, amelytől több kapcsolódó kazincbarcikai eseményt is remél a polgármester, valamint azt, hogy tovább nő a sportág népszerűsége és fénye a városban.



Öt évtized emlékei

Papp László, a szakosztály alapítója is felidézte az indulást, amikor egy 1974-es esemény csodává vált. Kifejezte, hogy álmodni sem mert volna arról, amit ebben a teremben 2024-ben lát. 

Pátrovics Gézától még az is elhangzott, hogy az ötven évük rengeteg élményéből könyvet lehetne írni, mégsem volt kérdés, hogy ő mit emel ki ebből: egy dolog szebb annál, mint amikor dobogóra léphetek: az, amikor a tanítványom állhat a dobogó legfelső fokára, és neki játszák a himnuszt. Ebben benne az van az ő munkája, az edző munkája és a közösség munkája is”.



 

További híreink

Durván drágult a szabálytalan parkolás: tessék még jobban vigyázni!

Dátum: 2024. aug 12. 07:10

Egy augusztus 1-jétől érvényes új kormányrendelet sokkal nagyobb bírságokkal sújtja a szabálytalanul parkolókat. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet figyelmezteti a lakosságot, hogy még körültekintőbbek legyenek, nehogy véletlenül tilosban parkoljanak. A tudatosan szabálytalankodók pedig nagyobbat kockáztató hazárdjátékosokká válnak mostantól.

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk