https://kolorline.hu/Jövendő elsősök és tanítóik találkoztak a Don Bosco Sportközpontban

Jövendő elsősök és tanítóik találkoztak a Don Bosco Sportközpontban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Immár harmadik éve kerül sor a beiskolázási nyílt napra Kazincbarcikán. A vidám programon a nagycsoportos ovisok ismerkedhetnek meg azokkal a pedagógusokkal, akik a kazincbarcikai általános iskolákban várják őket szeptemberben.

A gyerekek idén először az iskolákba látogattak el az óvónénik kíséretében. Majd március 25-én a Don Bosco Sportközpontot töltötték meg, hogy megismerkedjenek azokkal a tanítónénikkel, akik a Pollackban, a Kazinczyban, az Árpádban, az Ádámban és a Dózsában várják majd őket szeptembertől.

Kondorné Sztojka Ágnes, a Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója szerint a rendezvény nemcsak a gyerekek életében bekövetkező változás befogadását könnyíti meg, de a szülők számára is nagy segítség, hiszen a különböző időpontban megtartott nyílt napok helyett egyszerre, egy helyen tájékozódhatnak a különféle intézményekről. Mint mondta: első osztályban az a legfontosabb, hogy a gyerekek megtanuljanak írni, olvasni és számolni, ettől függetlenül van némi különbség a különböző intézmények között, ezért fontos, hogy mindenki megtalálja a számára legjobbat. A tapasztalat azt mutatja, hogy a szülők többnyire az egymástól hallott vélemények alapján döntenek, de az is sokat számíthat, hogy melyik körzetbe tartozik a gyermek. A leglényegesebb azonban mégis talán az, hogy a gyerekek szeressenek iskolába járni.  

„A nagy bemutatkozó rendezvényünket egy olyan program is követi majd, amikor az intézményekben fogadjuk egy játékos foglalkozás keretében a gyerekeket a szüleikkel” — hangsúlyozta Kondorné Sztojka Ágnes. Az igazgató azt is elárulta, hogy a jövendő elsősök pedagógusai már nagyon várják a kicsiket a Pollack Mihály Általános Iskolában és annak négy tagiskolájában, az első osztályok padjaiban pedig összesen 250 kisdiák foglalja majd el a helyét.

A rendezvényen résztvevő Szitka Péter polgármester azt mondta: a szülők életében különleges mérföldkő a gyermek iskolakezdése, ezért a városvezetés minden lehetséges módon igyekszik őket segíteni ebben.

„A képviselő-testületnek és a pedagógusoknak is fontos, hogy a gyermekek - a bölcsődés korosztálytól az általános- és középiskolásokig - folyamatosan fókuszban legyenek, valamint az érdeklődésük, a sport, a kultúra teljes mellszélességgel támogatást nyerjen, hogy kinyíljon számukra a világ” — jelentette ki Szitka Péter polgármester. 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk