https://kolorline.hu/Hímes tojásokkal díszítették a fákat az ovisok

Hímes tojásokkal díszítették a fákat az ovisok

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Mintegy 150 óvodás gyűlt össze csütörtökön a Kazincbarcikai Összevont Óvodákból a Völgy parkban, hogy húsvétra készülődve színes tojásokkal díszítsék a fákat. A dekoráció a vasárnapi Tojásra fel! program díszítőeleme lesz.

A húsvétváró programon az óvodások mintegy 200 hímes tojást akasztottak fel a fákra.  A kicsik boldogan válogattak az egyszínű vagy virágmotívumokkal megfestett tojások között. 

A húsvétváró eseményen Kazincbarcika polgármestere, Szitka Péter és Klimon István alpolgármester is részt vett. Így a gyerekek a városvezetők társaságában élvezhették a kreatív hagyományőrző tevékenységet, amely Ládiné Sólyomvári Edit, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák igazgatóhelyettesének elmondása szerint közösségépítő hatással is bír. „Szívesen fogadtuk a felkérést, mert ez mindig egy kicsit több mint amit bent a csoportszobákban tudunk a gyerekkel megismertetni – fogalmazott az igazgatóhelyettes. – A húsvét egyébként is kiemelt ünnepkör, a pedagógusaink igyekeznek az ezzel kapcsolatos hagyományokkal, népszokásokkal megismertetni a gyerekeket.” 

Mint mondta, a tojásfestés mellett ilyenkor locsolóverseket tanulnak a kisfiúk az óvodai foglalkozásokon, a lányok pedig eljátsszák az otthoni készülődésre jellemző sütés-főzést, locsolkodó-várást különféle szerepjátékokkal. 

A húsvéti izgalmak és a csodásan megfestett tojások győzelmi diadala húsvét vasárnap folytatódik majd, amikor a Völgy parkban rendezett Tojásra fel! program során többek között a város óriástojásait is megtekinthetik a látogatók.  

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk