https://kolorline.hu/Kolorcity egészségtudatos!

Kolorcity egészségtudatos!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nagy érdeklődés és sok résztvevő mellett tartott szűrőnapot a Magyar Vöröskereszt Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban. Az eseményen vércukor- és koleszterinszint-mérésre, csontsűrűségmérésre, szájüregi szűrésre, valamint egyéb fontos vizsgálatokra is lehetőség volt, amelyek akár komoly egészségügyi problémákra is fényt deríthetnek.

A Magyar Vöröskereszt ingyenes szűrővizsgálatán a különböző korosztályok rövid idő alatt több tekintetben is képet kaphattak egészségi állapotuk milyenségéről. Habina-Karászi Piroska például azért érkezett, mert praktikusnak tartotta, hogy egy helyen több vizsgálatot is elvégeztethet. Mint mondta, egyébként is figyel az egészséges életmódra, és mindenkit arra biztat, hogy éljen az ehhez hasonló szűrőnapok lehetőségeivel. 

„Mindenki jöjjön, mert ingyenes, az eredmény pedig időben megvan, tehát nem kell hónapokat várni” – foglalta össze a program előnyeit.

Akik ellátogattak a Mezey István Művészeti Központba, rövid regisztrációt követően vércukor- és koleszterinszint-mérésen, csontsűrűségmérésen,  szájüregi szűrésen vehettek részt, emellett lehetőségük volt EKG-t és testösszetétel-analízist csináltatni, valamint a boka- és karindexnek köszönhetően érszűkület diagnosztizáláson is részt vehettek.

Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezésért és egészségfejlesztésért felelős szakmai vezetője azt hangsúlyozta, hogy a szűrővizsgálatokkal fontos egészségi problémákra lehet felhívni a figyelmet.

„A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központtal való együttműködésnek köszönhetően az ország hat vármegyéjében multifunkciós egészségpontokat létesítünk, hogy az ott élő lakosság egészségi állapotát felmérve megtaláljuk azokat az eltéréseket, amikre fel kell hívni az egyének figyelmét” – fejtette ki Váradi Mariann.

Ahogyan azt az ország tíz helyszínén zajló szűrőnapok tapasztalata mutatja, a program iránt óriási az érdeklődés, a szakmai vezető szerint azonban láthatóan a kazincbarcikai helyszínen jelentek meg a legtöbben. 

Borsod vármegye lakói számára jó hír, hogy Ózdon már folyamatban van egy multifunkcionális egészségpont kialakítása, amely a vármegye állandó véradási helyszínéül szolgálhat, illetve olyan szűrési-állapotfelmérési központként üzemel majd, ami nagyban hozzájárul a lakosság egészségének javításához.

A nyáron azonban Kolorcity lakói is többször találkozhatnak majd a Vöröskereszt önkénteseivel, hiszen ahogyan azt Grubert Roland, a szervezet Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei igazgatója elmondta, több egészségfejlesztő és megelőzést célzó programot is terveznek a jövőben. 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk