https://kolorline.hu/Kolorcity egészségtudatos!

Kolorcity egészségtudatos!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nagy érdeklődés és sok résztvevő mellett tartott szűrőnapot a Magyar Vöröskereszt Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban. Az eseményen vércukor- és koleszterinszint-mérésre, csontsűrűségmérésre, szájüregi szűrésre, valamint egyéb fontos vizsgálatokra is lehetőség volt, amelyek akár komoly egészségügyi problémákra is fényt deríthetnek.

A Magyar Vöröskereszt ingyenes szűrővizsgálatán a különböző korosztályok rövid idő alatt több tekintetben is képet kaphattak egészségi állapotuk milyenségéről. Habina-Karászi Piroska például azért érkezett, mert praktikusnak tartotta, hogy egy helyen több vizsgálatot is elvégeztethet. Mint mondta, egyébként is figyel az egészséges életmódra, és mindenkit arra biztat, hogy éljen az ehhez hasonló szűrőnapok lehetőségeivel. 

„Mindenki jöjjön, mert ingyenes, az eredmény pedig időben megvan, tehát nem kell hónapokat várni” – foglalta össze a program előnyeit.

Akik ellátogattak a Mezey István Művészeti Központba, rövid regisztrációt követően vércukor- és koleszterinszint-mérésen, csontsűrűségmérésen,  szájüregi szűrésen vehettek részt, emellett lehetőségük volt EKG-t és testösszetétel-analízist csináltatni, valamint a boka- és karindexnek köszönhetően érszűkület diagnosztizáláson is részt vehettek.

Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezésért és egészségfejlesztésért felelős szakmai vezetője azt hangsúlyozta, hogy a szűrővizsgálatokkal fontos egészségi problémákra lehet felhívni a figyelmet.

„A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központtal való együttműködésnek köszönhetően az ország hat vármegyéjében multifunkciós egészségpontokat létesítünk, hogy az ott élő lakosság egészségi állapotát felmérve megtaláljuk azokat az eltéréseket, amikre fel kell hívni az egyének figyelmét” – fejtette ki Váradi Mariann.

Ahogyan azt az ország tíz helyszínén zajló szűrőnapok tapasztalata mutatja, a program iránt óriási az érdeklődés, a szakmai vezető szerint azonban láthatóan a kazincbarcikai helyszínen jelentek meg a legtöbben. 

Borsod vármegye lakói számára jó hír, hogy Ózdon már folyamatban van egy multifunkcionális egészségpont kialakítása, amely a vármegye állandó véradási helyszínéül szolgálhat, illetve olyan szűrési-állapotfelmérési központként üzemel majd, ami nagyban hozzájárul a lakosság egészségének javításához.

A nyáron azonban Kolorcity lakói is többször találkozhatnak majd a Vöröskereszt önkénteseivel, hiszen ahogyan azt Grubert Roland, a szervezet Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei igazgatója elmondta, több egészségfejlesztő és megelőzést célzó programot is terveznek a jövőben. 

További híreink

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk