https://kolorline.hu/Újabb vállalkozók fejlesztettek a KolorFundnak köszönhetően

Újabb vállalkozók fejlesztettek a KolorFundnak köszönhetően

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tavaly több helyi mikro- és kisvállalkozó is vissza nem térítendő támogatásban részesült a Kazincbarcika Város Önkormányzata által újraélesztett KolorFund pályázatnak köszönhetően. A több mint 40 nyertes közül a napokban 3 céghez is ellátogatott a városvezetés.

A 2023-as KolorFund pályázat nyertesei közül sikeresen tudott fejleszteni az Accomodo Kft., a Nordemad Invest Kft., és a Sas-Zetta Bau Kft. Is. A cégek képviselői Szitka Péter polgármestert fogadták, hogy megmutassák, milyen eszközökre fordították a pályázaton nyert vissza nem térítendő támogatást.

A mindent bíró fűnyíró

A 2018 óta kertmunkával és földmunkával foglalkozó Accomodo Kft. működését Váradi György ügyvezető szerint nagyban segíti a pályázatból vásárolt fűnyírógép, ami különleges technikájának  köszönhetően sokkal hatékonyabb. 

„Nagyon gyorsan dolgozik, többezer négyzetméter területen tudja 20 perc alatt lenyírni a füvet — ismertette a beszerzett eszköz előnyeit a cégvezető. — Így sokkal több megrendelő igényét tudjuk kielégíteni mint korábban.”

Az önkormányzati segítségként kapott 1.600 000 Ft tehát jelentősen előremozdította a vállalkozás sikeres működését. Drónbevetéssel a hatékonyságért 

A pályázatírás és vállalkozásfejlesztés területén tevékenykedő NorDemad Invest Kft. 1.547.857 Ft-os vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. Az összeget több területen is zajló munkafolyamaik megkönnyítésére fordították, többek között például iratmegsemmisítőt, tabletet, illetve drónt vásároltak. Utóbbit az építési pályázatok során tudják a legjobban hasznosítani, amikor egy adott területről a magasból kell fényképeket készíteniük. Van, aki magasnyomású mosóval „nyomul” 

A Sas-Zetta Bau Kft. cégvezetője és tulajdonosa, Sas Zsolt azt mutatta be, hogyan működik az 1.068.526 Ft pályázati összegből vásárolt magasnyomású mosó, amit térkövek, homlokzatok mosásához használnak  karbantartási munkáik során. A vállalkozás egyébként a magasnyomású mosó mellett számítástechnikai fejlesztésre, kamerára és riasztórendszerre is beruházott a pályázati összegből. A karbantartási és építőipari munkákkal foglalkozó cég már 16 éve működik, Sas Zsolt szerint azonban önkormányzati segítség nélkül nem tudott volna ennyi mindent beszerezni.

Szitka Péter polgármester azt mondta: a vállalkozások támogatásával az önkormányzat közvetve Kazincbarcika lakosainak komfortérzetét is növeli, így ugyanis nem kell messzebbre menniük a különböző szolgáltatásokért.  

„A helyben lévő kivállalkozások mindig meghatározzák, hogy egy városban milyen az élet, hiszen mind a szolgáltatás, mind a termékeik itt érhetőek el” – jelentette ki a városvezető. 

A polgármester egyúttal azt is közölte, hogy a képviselő-testület már meghozta a döntést, miszerint meghirdeti a pályázat idei fordulóját, amely óriási segítséget jelent majd a vállalkozók számára.  

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk