https://kolorline.hu/Tojásra fel! — húsvéti hagyományőrző program a Völgy parkban

Tojásra fel! — húsvéti hagyományőrző program a Völgy parkban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nagy sikerrel zárult Kazincbarcika első közösségi húsvéti programja. A jelmezes show-val, népi játékokkal és „csokiriadókkal” tarkított rendezvényt hagyományteremtő céllal rendezték, amelyre a helyieken túl sok környékbeli is ellátogatott.

Kazincbarcika Város Önkormányzata a Völgy parkba várta húsvétvasárnap egy igazán családbarát programra az itt élőket és az érdeklődőket. A Tojásra fel! egy olyan esemény volt, ahol mindenki talált magának olyan kikapcsolódást, ami az érdeklődésének megfelelt. 

Főként a gyerekek tobzódtak a lehetőségekben. Aki szeretett volna kézműveskedni, az akár a város egyik óriástojásának festésébe is bekapcsolódhatott Hegedűs János BarcikArt-díjas grafikusművész segítségével. Ezen túl volt állatsimogató, örökbe fogadható kutyusokkal ismerkedés a Borsodi Állatvédő Alapítványnak köszönhetően, a Kazincbarcikai Citerazenei Műhely jóvoltából pedig citerasimogatásA délután második felében a program show-jellege került a figyelem középpontjába, hiszen a gyerekek táncoltak, és közösen énekeltek a jelmezekbe bújt fellépőkkel. Az izgalmakat időről időre fokozta a „csokiriadó”, amikor a gyerekek a parkban eldugott finomságok vadászatára indulhattak. 

A programon részt vett Bukó Géza önkormányzati képviselő is, akitől megtudtuk: hasonló húsvéti rendezvényre jövőre is sor kerül, hiszen a városvezetés fontosnak tartja mind a hagyományőrzést, mind a közösségépítést.  

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk