https://kolorline.hu/Kazincbarcika megőrizte a Kerékpárosbarát Település címet

Kazincbarcika megőrizte a Kerékpárosbarát Település címet

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb 1 évig viselheti a Kerékpárosbarát Település címet Kazincbarcika, miután sikeresen szerepelt a 2023-as pályázati kiíráson is.

Városunk negyedik éve vesz részt a „Kerékpárosbarát Település” felhívásban, és a díjat is negyedik alkalommal ítélte ide a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium. Kazincbarcika évtizedek óta sokat tesz a kerékpározás népszerűsítéséért, és az ahhoz szükséges feltételek biztosításáért. Legfrissebb fejleményként például megvalósult a Kazincbarcikát Vadnával összekötő kerékpárút, illetve az egyik házfal formateremtő 3D-s művel kerékpárarculatot kapott. Jelenleg pedig készül Szőke Gábor Miklós szobrászművésznek — a sárkány, az unikornis és az oroszlán után — az új biciklis szobra is, amely az Attila úti körforgalomban kap helyet.

„Büszkeség, hogy a pályázat kiírói is értékelik azt, hogy sok városunkban élő kerékpárral közlekedik, és hogy az önkormányzat mennyit tesz a településen belüli kerékpáros közlekedés fejlődéséért — fejezte ki örömét Szitka Péter polgármester. — Nálunk kultúrája van annak, hogy egyik helyről a másikra ne gépjárművel, hanem kerékpárral jussunk el. Ezen szempontok alapján osztják ezt az elismerést, amelyet Kazincbarcika többedik alkalommal kapott meg.”

A polgármester kiemelte, hogy Kazincbarcika már évtizedek óta törekszik arra, hogy a város különböző pontjai kerékpárral is könnyen elérhetőek, biciklis közlekedésre alkalmasak és biztonságosak legyenek. Az önkormányzat és intézményei sokat tesznek azért is — például az óvodákban és az iskolákban –, hogy a kerékpáros közlekedés kultúráját megismerje a város, és ezt minél jobban beillesszék az autós és egyéb közlekedésbe. Ennek egy kicsúcsosodott eredményét látja Szitka Péter abban, hogy már sokadik alkalommal ítélik úgy, hogy a „Kerékpárosbarát Település” cím jogos birtokosa Kolorcity.A polgármester megemlítette azt is, hogy szintén sorozatban vagyunk azon települések büszke sorában, ahol a nemzeti kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie megfordul. 

„Ez is mutatja azt, hogy nem véletlenül vagyunk a kerékpáros közlekedés díjának büszke birtokosai, és ez már egy 3D-s házfaldíszben is kicsúcsosodik – emelte ki a városvezető. – Most nagy dobásra készülünk, hiszen a májusban két napon át itt vendégeskedő nemzeti körverseny látogatóit a városlakóinkkal együtt lepjük meg az egyik meghatározó csomópontunkban elhelyezendő emblematikus, monumentális alkotással, amelynek óriási köze van a kerékpáros közlekedéshez. Szőke Gábor Miklósnak több szobra díszíti már a köztereinket. A kerékpáros versenyzőt ábrázoló munkája lesz a következő, amelyre méltán lehet majd büszke Kolorcity minden lakója.” 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk