https://kolorline.hu/Kazincbarcika megőrizte a Kerékpárosbarát Település címet

Kazincbarcika megőrizte a Kerékpárosbarát Település címet

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb 1 évig viselheti a Kerékpárosbarát Település címet Kazincbarcika, miután sikeresen szerepelt a 2023-as pályázati kiíráson is.

Városunk negyedik éve vesz részt a „Kerékpárosbarát Település” felhívásban, és a díjat is negyedik alkalommal ítélte ide a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium. Kazincbarcika évtizedek óta sokat tesz a kerékpározás népszerűsítéséért, és az ahhoz szükséges feltételek biztosításáért. Legfrissebb fejleményként például megvalósult a Kazincbarcikát Vadnával összekötő kerékpárút, illetve az egyik házfal formateremtő 3D-s művel kerékpárarculatot kapott. Jelenleg pedig készül Szőke Gábor Miklós szobrászművésznek — a sárkány, az unikornis és az oroszlán után — az új biciklis szobra is, amely az Attila úti körforgalomban kap helyet.

„Büszkeség, hogy a pályázat kiírói is értékelik azt, hogy sok városunkban élő kerékpárral közlekedik, és hogy az önkormányzat mennyit tesz a településen belüli kerékpáros közlekedés fejlődéséért — fejezte ki örömét Szitka Péter polgármester. — Nálunk kultúrája van annak, hogy egyik helyről a másikra ne gépjárművel, hanem kerékpárral jussunk el. Ezen szempontok alapján osztják ezt az elismerést, amelyet Kazincbarcika többedik alkalommal kapott meg.”

A polgármester kiemelte, hogy Kazincbarcika már évtizedek óta törekszik arra, hogy a város különböző pontjai kerékpárral is könnyen elérhetőek, biciklis közlekedésre alkalmasak és biztonságosak legyenek. Az önkormányzat és intézményei sokat tesznek azért is — például az óvodákban és az iskolákban –, hogy a kerékpáros közlekedés kultúráját megismerje a város, és ezt minél jobban beillesszék az autós és egyéb közlekedésbe. Ennek egy kicsúcsosodott eredményét látja Szitka Péter abban, hogy már sokadik alkalommal ítélik úgy, hogy a „Kerékpárosbarát Település” cím jogos birtokosa Kolorcity.



A polgármester megemlítette azt is, hogy szintén sorozatban vagyunk azon települések büszke sorában, ahol a nemzeti kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie megfordul. 

„Ez is mutatja azt, hogy nem véletlenül vagyunk a kerékpáros közlekedés díjának büszke birtokosai, és ez már egy 3D-s házfaldíszben is kicsúcsosodik – emelte ki a városvezető. – Most nagy dobásra készülünk, hiszen a májusban két napon át itt vendégeskedő nemzeti körverseny látogatóit a városlakóinkkal együtt lepjük meg az egyik meghatározó csomópontunkban elhelyezendő emblematikus, monumentális alkotással, amelynek óriási köze van a kerékpáros közlekedéshez. Szőke Gábor Miklósnak több szobra díszíti már a köztereinket. A kerékpáros versenyzőt ábrázoló munkája lesz a következő, amelyre méltán lehet majd büszke Kolorcity minden lakója.”



 

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk