https://kolorline.hu/A játszótérfejlesztések újkora jön el

A játszótérfejlesztések újkora jön el

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Több kazincbarcikai játszótér játékállományára jelentős bővítés vár tavasszal, hogy áprilisban-májusban már használhassák a gyerekek az új jövevényeket.

Kazincbarcika Város Önkormányzata a gyerekek több kedvenc helyszínén kezdte meg a közeljövő új játszóeszközeinek telepítését.

„A városnak a pihenőparkok és játszóterek rendezettségén kívül az is fontos, hogy ott rendszeres újdonságokkal kényeztesse a családokat” – emelte ki dr. Makkai Orsolya alpolgármester, felidézve, ahogy a Kolorcity jelenséggel elindult a monumentális játszóterek reformja is.„Ezt is Szitka Péter fiatalos szemlélete hozta el, aki ebben is formabontó akart lenni – fogalmazott az alpolgármester. — A városvezető a klasszikus mellett az újszerű játékok és fitneszeszközök telepítését szorgalmazta, ahogyan azt is, hogy Kazincbarcika bármely szegletéből 5-10 perc alatt egy nagy játszótérre juthassunk.”

„Minden ciklusban igyekszünk az általános karbantartáson túl újdonságot is létrehozni — mondta Szitka Péter polgármester. — Ilyen volt 2023-ban a Fő téri hajó is.” 

A következő hetekben modern, nem szokványos hinták és csúszdával ellátott játszóvárak érkeznek a játszóterekre. Van, amelyiket már birtokba is vették a gyerekek.

♦ Babits Mihály utca — hinta ♦
♦ Csokonai utca — játszóvár ♦
♦ Csónakázó-tó — játszóvár, hinta ♦ 
♦ Derkovits Gyula tér — játszóvár, hinta ♦
♦ Eötvös tér — hinta ♦
♦ Fő tér — hinta ♦
♦ Kertváros — hinta ♦
♦ Pattantyús utca — hinta ♦
♦ Radnóti Miklós tér — játszóvár ♦
♦ Árpád fejedelem tér — hinta ♦


A döntéshozók az előrehaladott Völgy park helyett ezúttal más forgalmas játszóterekre fókuszáltak. Április végéig/május elejéig egymás után valósulnak meg a fejlesztések. A haladás már egyre több helyen látható, amely a karbantartások mellett, párhuzamosan zajlik.A városvezetők a lakók és a gyerekek türelmét kérve felhívják a szülők figyelmét, hogy az elkerített területre még ne engedjék a gyerekeket, mert az balesetveszélyes is lehet.

Az alpolgármester szerint a gyerekbarát szemlélet mindig kiemelt Kazincbarcikán, legyen szó támogatásokról vagy játszóterekről. Ez utóbbiak a kicsiken túl az időseknek is élményt nyújtanak, akik folyamatosan használják a terek finteszeszközeit.

A távlati jövő játékos tervei

A következő időszak tervei között szerepel néhány vizes játszóelem-kuriózum kihelyezése is, amelyek nyáron hozhatnak majd felfrissülést a gyerekek számára. A városvezetés úgy látja: érdemes elgondolkodni az interaktív játékok állományának frissítésén és további fitneszeszközök telepítésén az új játszóterekre. 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk