https://kolorline.hu/Két okoszebra is színre lép az Attila úton

Két okoszebra is színre lép az Attila úton

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ahogyan arról már korábban is írtunk, a „Belterületi utak felújítása” projekt keretében négy fontos belvárosi útvonal részeként zajlik az Attila út teljes aszfaltcseréje is. A fejlesztés azonban nem áll meg itt, mert két okoszebrát is telepítenek ide.

Városunk egyik legrégebbi, egyúttal jelentősen terhelt útjának csomópontjai közé tartozik az Alsóvárosi körúti kereszteződés, ahol az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája található. Igénybevettségét jól mutatja, hogy ezen a szakaszon kell leggyakrabban ideiglenes kártyújavítási munkálatokat végezni. Több szempontból megalapozott döntés tehát, hogy éppen ide tervez a város egy úgynevezett okoszebrát. De nemcsak ide, hanem az iskola és a szupermarkethez vezető körforgalom közötti szakaszon található zebra is okos lesz az Attila úton. A reform-gyalogátkelőhely Pásztor László önkormányzati képviselő szerint gondoskodik többek között a gyalogosok lehető legbiztonságosabb átkeléséről.

Az okoszebra mibenléte

Korunkat joggal átnevezetnénk okoskornak, hiszen okos a telefon, okos az óra és a lakás. Felmerülhet a kérdés, hogy egy gyalogátkelő mitől lesz okos? Nem-nem, nem lehet rá alkalmazásokat telepíteni, nem ébreszt, ha elalszunk rajta gyaloglás közben, és még a lépéseinket sem számolja. Cserébe a burkolatába süllyesztett aktív fényforrásainak villogásával látványosan működésbe lép, amikor át akarunk kelni rajta, és erre a bármelyik irányból közelítő autósok figyelmét is hatásosan felhívja. Főleg kora reggel, és korai sötétedés idején lesz hatékony az iskolások és a gyalogosok védelmében az Attila út két okoszebrája.

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk