https://kolorline.hu/Két okoszebra is színre lép az Attila úton

Két okoszebra is színre lép az Attila úton

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ahogyan arról már korábban is írtunk, a „Belterületi utak felújítása” projekt keretében négy fontos belvárosi útvonal részeként zajlik az Attila út teljes aszfaltcseréje is. A fejlesztés azonban nem áll meg itt, mert két okoszebrát is telepítenek ide.

Városunk egyik legrégebbi, egyúttal jelentősen terhelt útjának csomópontjai közé tartozik az Alsóvárosi körúti kereszteződés, ahol az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája található. Igénybevettségét jól mutatja, hogy ezen a szakaszon kell leggyakrabban ideiglenes kártyújavítási munkálatokat végezni. Több szempontból megalapozott döntés tehát, hogy éppen ide tervez a város egy úgynevezett okoszebrát. De nemcsak ide, hanem az iskola és a szupermarkethez vezető körforgalom közötti szakaszon található zebra is okos lesz az Attila úton. A reform-gyalogátkelőhely Pásztor László önkormányzati képviselő szerint gondoskodik többek között a gyalogosok lehető legbiztonságosabb átkeléséről.

Az okoszebra mibenléte

Korunkat joggal átnevezetnénk okoskornak, hiszen okos a telefon, okos az óra és a lakás. Felmerülhet a kérdés, hogy egy gyalogátkelő mitől lesz okos? Nem-nem, nem lehet rá alkalmazásokat telepíteni, nem ébreszt, ha elalszunk rajta gyaloglás közben, és még a lépéseinket sem számolja. Cserébe a burkolatába süllyesztett aktív fényforrásainak villogásával látványosan működésbe lép, amikor át akarunk kelni rajta, és erre a bármelyik irányból közelítő autósok figyelmét is hatásosan felhívja. Főleg kora reggel, és korai sötétedés idején lesz hatékony az iskolások és a gyalogosok védelmében az Attila út két okoszebrája.

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk