https://kolorline.hu/Két okoszebra is színre lép az Attila úton

Két okoszebra is színre lép az Attila úton

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Ahogyan arról már korábban is írtunk, a „Belterületi utak felújítása” projekt keretében négy fontos belvárosi útvonal részeként zajlik az Attila út teljes aszfaltcseréje is. A fejlesztés azonban nem áll meg itt, mert két okoszebrát is telepítenek ide.

Városunk egyik legrégebbi, egyúttal jelentősen terhelt útjának csomópontjai közé tartozik az Alsóvárosi körúti kereszteződés, ahol az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája található. Igénybevettségét jól mutatja, hogy ezen a szakaszon kell leggyakrabban ideiglenes kártyújavítási munkálatokat végezni. Több szempontból megalapozott döntés tehát, hogy éppen ide tervez a város egy úgynevezett okoszebrát. De nemcsak ide, hanem az iskola és a szupermarkethez vezető körforgalom közötti szakaszon található zebra is okos lesz az Attila úton. A reform-gyalogátkelőhely Pásztor László önkormányzati képviselő szerint gondoskodik többek között a gyalogosok lehető legbiztonságosabb átkeléséről.

Az okoszebra mibenléte

Korunkat joggal átnevezetnénk okoskornak, hiszen okos a telefon, okos az óra és a lakás. Felmerülhet a kérdés, hogy egy gyalogátkelő mitől lesz okos? Nem-nem, nem lehet rá alkalmazásokat telepíteni, nem ébreszt, ha elalszunk rajta gyaloglás közben, és még a lépéseinket sem számolja. Cserébe a burkolatába süllyesztett aktív fényforrásainak villogásával látványosan működésbe lép, amikor át akarunk kelni rajta, és erre a bármelyik irányból közelítő autósok figyelmét is hatásosan felhívja. Főleg kora reggel, és korai sötétedés idején lesz hatékony az iskolások és a gyalogosok védelmében az Attila út két okoszebrája.

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk