https://kolorline.hu/Színes házfalfestményekhez épületek kerestetnek Kolorcityben!

Színes házfalfestményekhez épületek kerestetnek Kolorcityben!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb színes házfalakkal bővül Kolorcity. Kazincbarcika Város Önkormányzata hirdet pályázatot azon társasházak részére, amelyek szigetelt és színezett külső fallal rendelkeznek, és szívesen biztosítanának felületet a legújabb egyedi alkotások számára.

Kazincbarcika méltán híres egyedi brandjéről, amelyhez a körforgalmakban is elhelyezett ikonikus szobrok mellett jelentősen hozzájárulnak a színes, kreatív alkotásokkal díszített házfalak. 

Jelenleg 47 épület külső felületén jelennek meg néhol humoros, máskor kedves vagy épp elgondolkodtató remekművek. A városvezetés pedig úgy döntött, hogy idén rálicitál erre a számra, és újabb falfestményekkel növeli Kolorcity varázsát. 

„Több mint 10 éve ápoljuk a városi brandet, a Kolorcityt, és az első leglátványosabb, legmonumentálisabb városfejlesztési és városszínesítési ötlet a házfalak festővászonná változtatása volt – idézte fel a kezdeteket dr. Makkai Orsolya alpolgármester. – Már akkor is alkotópályázat keretében hirdette meg az önkormányzat a házfalfestmények készítését, és ezt most is hasonlóan tervezzük. A jelentkező társasházaknak két fő feltételnek kell megfelelniük: az egyik, hogy szigetelt, a másik, hogy színezett házfalról legyen szó.”Az alpolgármester elmondta: további szempont, hogy az épület olyan helyen álljon, ahol jellemzően sűrű az átmenő gyalogos forgalom, illetve a közúti forgalomból is jól látható a ház. Sokat nyomhat még a latba az elbírálásnál, ha olyan fa, villanyoszlop vagy egyéb elem található a házfal előtt, amit valamilyen ötlettel bele tud majd „festményébe” vonni az alkotó. Jó példa erre az oroszlános körforgalomból is jól látható házfalkép, amin egy kislány locsol meg egy élő fát. 

A jelentkezőknek természetesen azt is vállalniuk kell, hogy a következő 5-10 évben nem tervezik a ház újabb festését vagy szigetelését, hogy az egyedi falfestmény sokáig megmaradjon. A minden feltételnek megfelelő épületek kiválasztása után hamarosan annak a pályázatnak a kiírására is sor kerül, amire már az alkotókat várják.  

Az idei házfalfestés kapcsán az alaptéma a 70. születésnapját ünneplő város történelmének, illetve a Kolorcityre jellemző dinamizmusnak és játékosságnak a „vegyítése” lesz. Ha ez sikerül valamelyik pályázónak, akkor jó eséllyel hamarosan a saját megvalósult elképzelésében gyönyörködhet nap mint nap, Kazincbarcika egyik utcájában. 

Kolorcity színes házfalainak oldalunkon külön felületet biztosítottunk, ami ezúttal lehet akár kedvcsináló is.
További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk