https://kolorline.hu/Színes házfalfestményekhez épületek kerestetnek Kolorcityben!

Színes házfalfestményekhez épületek kerestetnek Kolorcityben!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb színes házfalakkal bővül Kolorcity. Kazincbarcika Város Önkormányzata hirdet pályázatot azon társasházak részére, amelyek szigetelt és színezett külső fallal rendelkeznek, és szívesen biztosítanának felületet a legújabb egyedi alkotások számára.

Kazincbarcika méltán híres egyedi brandjéről, amelyhez a körforgalmakban is elhelyezett ikonikus szobrok mellett jelentősen hozzájárulnak a színes, kreatív alkotásokkal díszített házfalak. 

Jelenleg 47 épület külső felületén jelennek meg néhol humoros, máskor kedves vagy épp elgondolkodtató remekművek. A városvezetés pedig úgy döntött, hogy idén rálicitál erre a számra, és újabb falfestményekkel növeli Kolorcity varázsát. 

„Több mint 10 éve ápoljuk a városi brandet, a Kolorcityt, és az első leglátványosabb, legmonumentálisabb városfejlesztési és városszínesítési ötlet a házfalak festővászonná változtatása volt – idézte fel a kezdeteket dr. Makkai Orsolya alpolgármester. – Már akkor is alkotópályázat keretében hirdette meg az önkormányzat a házfalfestmények készítését, és ezt most is hasonlóan tervezzük. A jelentkező társasházaknak két fő feltételnek kell megfelelniük: az egyik, hogy szigetelt, a másik, hogy színezett házfalról legyen szó.”



Az alpolgármester elmondta: további szempont, hogy az épület olyan helyen álljon, ahol jellemzően sűrű az átmenő gyalogos forgalom, illetve a közúti forgalomból is jól látható a ház. Sokat nyomhat még a latba az elbírálásnál, ha olyan fa, villanyoszlop vagy egyéb elem található a házfal előtt, amit valamilyen ötlettel bele tud majd „festményébe” vonni az alkotó. Jó példa erre az oroszlános körforgalomból is jól látható házfalkép, amin egy kislány locsol meg egy élő fát. 

A jelentkezőknek természetesen azt is vállalniuk kell, hogy a következő 5-10 évben nem tervezik a ház újabb festését vagy szigetelését, hogy az egyedi falfestmény sokáig megmaradjon. 



A minden feltételnek megfelelő épületek kiválasztása után hamarosan annak a pályázatnak a kiírására is sor kerül, amire már az alkotókat várják.  

Az idei házfalfestés kapcsán az alaptéma a 70. születésnapját ünneplő város történelmének, illetve a Kolorcityre jellemző dinamizmusnak és játékosságnak a „vegyítése” lesz. Ha ez sikerül valamelyik pályázónak, akkor jó eséllyel hamarosan a saját megvalósult elképzelésében gyönyörködhet nap mint nap, Kazincbarcika egyik utcájában. 

Kolorcity színes házfalainak oldalunkon külön felületet biztosítottunk, ami ezúttal lehet akár kedvcsináló is.








További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk