https://kolorline.hu/Április végén jön a Futókörök napja 2024

Április végén jön a Futókörök napja 2024

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A tavalyi nagy érdeklődés után idén ismét lesz Futókörök napja Kazincbarcikán, méghozzá április 27-én (szombaton), a Csónakázó-tónál. Április 1-jén megnyílt a jelentkezési lehetőség, ez nem tréfa! Cikkünkben összeszedtünk minden fontos tudnivalót.

A „Futókörök napja” célja, hogy egy adott település versenyre regisztrálói összesítve minél több kilométert tegyenek meg futva vagy akár gyalogolva a kijelölt rekortán borítású futókörön. Emellett persze az egyéneket is motiválja a megmérettetés, hiszen a személyes eredményeket is profi időmérő chipek rögzítik. 

Az idei Futókörök napját is a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) szervezi. Kazincbarcika városa 2024-ben is csatlakozik a „Futókörök napja” országos sportmozgalomhoz, a 20 helyszín egyikeként.

A Futókörök napja Kazincbarcikán

A szervezők reggel 7:00 órától már fogadják a korán érkezőket a Csónakázó-tónál, 08:00 órától pedig tárul a regisztrációs kapu. A verseny főműsorideje 09:00 és 17:00 óra közé esik. 

Minden versenyző helyben kapott időmérő chippel rajtol. Zwillinger Fannitól, városunk sportmenedzserétől megtudtuk, hogy a tavalyi 90 helyett ezúttal 250 darab chipet bocsátottak rendelkezésünkre központilag, így jóval kiegyenlítettebb lesz a mezőny. Az előnevezőknek rögtön félretettek ötven darabot, míg a fennmaradó 200 példányt a helyszínre kiérkezőknek biztosítják. 

A program menetrendje:

▷ 08:00 regisztráció indul (és onnantól folyamatos tart a nap során, az utolsó chipkiadás 16:30-kor történik)
▷ 09:00 —12:00 óvodások futása
▷ 13:00 — 16:00 általános- és középiskolások futása
▷ 16:00 — 17:00 egyesületek futása
▷ 17:30 Eredményhirdetés, tombolahúzás

(Az egyéni indulók bármely időpontban részt vehetnek.)

Aki kedvet érez a futamhoz, a www.futokoroknapja.hu weboldalon április 1-jétől előjegyezhet indulóként. Az érdeklődők ugyanezen a honlapon érhetik el a verseny fontos alapinformációit is, mint a versenykiírást, az adatvédelmi szabályzatot és a 20 helyszín névsorát térképpel. Az esemény napján pedig ugyanitt élő eredményközvetítés-grafikon követhető, amelyet a kazincbarcikai programgazdák helyben LED-falra is vetítenek a szurkolói kedv és az önmotiváció fokozása érdekében.

A nevezés módja és feltételei

Az előnevezés során egy résztvevő csak egy helyszínre nevezhet. Harmincperces időintervallumokban 50-50 jelentkezést fogad a rendszer. Ha egy regisztráló mégsem a kiválasztott idősávban érkezik a helyszínre, de még befér az éppen futó félórás intervallumba, neki is jár az időmérő chip, de a hosszas várakozás elkerülése érdekében a szervezők mindenkinek javasolják, hogy az eredetileg választott időben érkezzen. 

A gazdaváltó chipeket a futást követően a versenyzőknek le kell adniuk a verseny háttérstábjának, hogy fertőtlenítést követően nyújtsák át azt a következőknek. A chipeket kaució (például lakáskulcs, autókulcs, 1000 forint) ellenében adják ki a szervezők. Ezeket a verseny végeztével természetesen visszaadják majd. 

A Futókörök napjának díjai, nyereményei és ajándékai

A legtöbb kilométert futó egyéni indulók első három helyezettje női és férfi kategóriában is sporteszközvásárlási-utalványt nyer.

1. helyezett: 25.000,- Ft-os sportszerutalvány
2. helyezett: 15.000,- Ft-os sportszerutalvány
3. helyezett: 10.000,- Ft-os sportszerutalvány

A 4 és 15 év közötti gyermekversenyzők első három befutója gyermeksportszer-csomagot arat.

A legtöbb kilométert gyűjtő csapatnak 30.000 Ft-os sportszerutalvány jár.

A regisztrációnál és az eredményhirdetésnél mindenki kap egy-egy tombolát, és minden ötödik kör lefutása után egy újabbat. A tombolahúzás az eredményhirdetéssel együtt 17:30-tól várható.

A Futókörök napját kísérő városi szolgáltatások

▷ Segwayezés a Vízi komplexum parkoló tesztpályáján, majd egy kisebb kör a tónál, a hegy alatt.
▷ Vitális paraméterek mérése (véroxigén, vérnyomás, cukor, BMI index)
▷ A sajószentpéteri Victory Gym kitelepülése izotóniás italokkal, energiaszeletekkel és hasonló termékekkel
▷ Gasztrostand

Előre elmondhatjuk, hogy egy újabb mozgalmas nap vár a 70 évesen is fitt Kazincbarcikára a tavasz közepén.

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk