https://kolorline.hu/Dimenziókapuk az Építők útján – szabadulószobák játékos feladatokkal

Dimenziókapuk az Építők útján – szabadulószobák játékos feladatokkal

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Mentsétek meg Kolorcityt, szabadítsátok ki az unikornist a téridő fogságából!” — ez a végső célja a szabadulószobáknak és a játékos feladatoknak, amelyet a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ csapata hozott létre az új közösségi térben. A felső tagozatosok és kísérőik a város múltjáról is tanulhatnak, és számos izgalmas feladattal találkozhatnak, ha átlépik a dimenziókapukat.

A Kis-Varga testvérek: Levente, Liliána, Dominik és nagymamájuk sikeresen kiszabadultak. De nemcsak ők kerültek a játék során a téridő fogságába. „Az unikornis eltűnésével összekeveredett a tér-idő kontinuum, nyoma veszett a boldogságnak, kikoptak a színek és tovaszállt a jókedv Kolorcityből.” Többek között ez a mondat is szerepel abban a leírásban, amelyet az első szobában kapnak meg a vállalkozó szellemű szabadulni és játszani vágyók.

A múlt szobában mindennek jelentősége van, az itt lévő információkat kellett úgy újraegyesíteni, hogy a megtalált kód megnyithassa az ajtót egy másik dimenzióba. A jövőszobában a mesterséges intelligencia is belekerült a játék menetébe. Figyelni, keresni, összerakni és együttműködni egymással – ez itt is a szabadulás kulcsa.  



Kis-Varga Leventének a jövőszoba tetszett a legjobban, mert az szerinte valamennyire ijesztő is volt. Testvére, Liliána pedig arról számolt be, hogy az utolsó feladat során le kellett zárni az időkaput, és így a város címerállatát, az unikornist is ki tudták szabadítani.

„Óvodai és iskolai segítőként nagyon fontosnak tartjuk, hogy szervezzünk közös programokat, ugyanis ezzel a gyerekek hasznosan tudják eltölteni a szabadidejüket – nyilatkozta Pásztor Petra, a  KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központjának óvodai- és iskolai szociális segítője. — Szeretnénk, ha ez a szabadulószobás program megmaradna egészen év végéig, ezért mostantól várjuk iskolai csoportok jelentkezését is.”

A szabadulószobák az Építők útja 15. szám alatt, az új közösségi térben várják mostantól a játékos feladványok kedvelőit.



 

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítására.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk