https://kolorline.hu/Dimenziókapuk az Építők útján – szabadulószobák játékos feladatokkal

Dimenziókapuk az Építők útján – szabadulószobák játékos feladatokkal

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Mentsétek meg Kolorcityt, szabadítsátok ki az unikornist a téridő fogságából!” — ez a végső célja a szabadulószobáknak és a játékos feladatoknak, amelyet a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ csapata hozott létre az új közösségi térben. A felső tagozatosok és kísérőik a város múltjáról is tanulhatnak, és számos izgalmas feladattal találkozhatnak, ha átlépik a dimenziókapukat.

A Kis-Varga testvérek: Levente, Liliána, Dominik és nagymamájuk sikeresen kiszabadultak. De nemcsak ők kerültek a játék során a téridő fogságába. „Az unikornis eltűnésével összekeveredett a tér-idő kontinuum, nyoma veszett a boldogságnak, kikoptak a színek és tovaszállt a jókedv Kolorcityből.” Többek között ez a mondat is szerepel abban a leírásban, amelyet az első szobában kapnak meg a vállalkozó szellemű szabadulni és játszani vágyók.

A múlt szobában mindennek jelentősége van, az itt lévő információkat kellett úgy újraegyesíteni, hogy a megtalált kód megnyithassa az ajtót egy másik dimenzióba. A jövőszobában a mesterséges intelligencia is belekerült a játék menetébe. Figyelni, keresni, összerakni és együttműködni egymással – ez itt is a szabadulás kulcsa.  Kis-Varga Leventének a jövőszoba tetszett a legjobban, mert az szerinte valamennyire ijesztő is volt. Testvére, Liliána pedig arról számolt be, hogy az utolsó feladat során le kellett zárni az időkaput, és így a város címerállatát, az unikornist is ki tudták szabadítani.

„Óvodai és iskolai segítőként nagyon fontosnak tartjuk, hogy szervezzünk közös programokat, ugyanis ezzel a gyerekek hasznosan tudják eltölteni a szabadidejüket – nyilatkozta Pásztor Petra, a  KSZSZK Család- és Gyermekjóléti Központjának óvodai- és iskolai szociális segítője. — Szeretnénk, ha ez a szabadulószobás program megmaradna egészen év végéig, ezért mostantól várjuk iskolai csoportok jelentkezését is.”

A szabadulószobák az Építők útja 15. szám alatt, az új közösségi térben várják mostantól a játékos feladványok kedvelőit. 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán 


Dátum: 2024. máj 25. 18:05

Kazincbarcikán 2024. május 28-án (kedden) szúnyoggyérítésre kerül sor. A földi-kémiai védekezést napnyugta után végzik a szakemberek. A tartaléknapok május 29-30-ra vannak ütemezve.

Ovizsaru, avagy KRESZ játékosan — közlekedésbiztonság a legkisebbeknek

Dátum: 2024. máj 25. 09:00

A biztonságos közlekedés elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Ennek érdekében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két munkatársa saját szellemi termékeként a középső- és nagycsoportos óvodásoknak tartott újra játékos interaktív tréninget. A program célja kettős, sikere pedig már most kimutatható.

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Dátum: 2024. máj 24. 20:20

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

GYORSHÍR - nem maradnak el a KolorPlatz-avató mai programjai

Dátum: 2024. máj 24. 14:24

Bár érkezik egy nagy eső, de elhagyja térségünket, így a KolorPlatz-avató mai programjai várhatóan nem maradnak el, maximum csúszásra lehet benne számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avató

Kazincbarcika

Nonstop sport 70+3 órán keresztül

Kazincbarcika

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk