https://kolorline.hu/Folytatódik az Egressy megújulása – energetikai korszerűsítés kezdődik

Folytatódik az Egressy megújulása – energetikai korszerűsítés kezdődik

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Egressy Béni Művelődési Központ színházterme nemrégiben már kapott egy csúcstechnológiás klímarendszert, most látványosabb részéhez ért a munka. Az épület külseje esik át teljes felújításon, új nyílászárókkal és többek között egy napelemrendszerrel bővül az intézmény.

Az Egressy Béni Művelődési Központ homlokzatán látszanak majd meg először a felújítási program újabb szakaszának jegyei.

„Már 10 éve is indultunk különböző pályázatokon, amik sikeresnek bizonyultak, de ahhoz, hogy ezek jelentős változást jelentsenek az intézmény életében, ahhoz ezek a pályázatok kevésnek bizonyultak egy összegben, így az óvodák fejlesztését valósítottunk meg, igyekezve a beérkező forrásokat a legjobb helyen hasznosítani — mondta elöljáróban dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere. Hozzátette: az Egressy felújítása több ütemben zajlik majd. A mintegy 300 millió forintos energetikai pályázatnak köszönhetően napelemrendszert alakítanak ki, megtörténik a nyílászárók cseréje, új szigetelést és új külső burkolatot is kap Kazincbarcika ikonikus épülete.Az Egressy 1969 óta helyszíne rangos városi és kulturális rendezvényeknek. Most még a belső terek a régi képüket mutatják, hiszen nagy munka kezdődik az épületen belül és kívül is.

„Ez a városnak egy emblematikus épülete, amely már nem felel meg sajnos a kor igényeinek, így sürgetővé vált a megújulás — hangsúlyozta dr. Pásztor Gábor önkormányzati képviselő. — A korszerűsítéssel a város számára az üzemeltetés költségei is jelentősen csökkenek majd" — tette hozzá.   

 „Mindenképpen nagy öröm számomra és számunkra is, hogy ez a felújítás megvalósul. Úgy is mondhatom, mint a Táncsics Művelődési Ház egyik alapítója, illetve kuratóriumi tagja, hogy örülünk ennek a megújulásnak” – foglalta össze Pásztor László kazincbarcikai önkormányzati képviselő.

Az épület mostani, energetikai korszerűsítése várhatóan év végén fejeződik be. A tervek szerint pedig néhány éven belül a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola otthona lehet majd az ikonikus épület.

 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán 


Dátum: 2024. máj 25. 18:05

Kazincbarcikán 2024. május 28-án (kedden) szúnyoggyérítésre kerül sor. A földi-kémiai védekezést napnyugta után végzik a szakemberek. A tartaléknapok május 29-30-ra vannak ütemezve.

Ovizsaru, avagy KRESZ játékosan — közlekedésbiztonság a legkisebbeknek

Dátum: 2024. máj 25. 09:00

A biztonságos közlekedés elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Ennek érdekében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két munkatársa saját szellemi termékeként a középső- és nagycsoportos óvodásoknak tartott újra játékos interaktív tréninget. A program célja kettős, sikere pedig már most kimutatható.

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Dátum: 2024. máj 24. 20:20

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

GYORSHÍR - nem maradnak el a KolorPlatz-avató mai programjai

Dátum: 2024. máj 24. 14:24

Bár érkezik egy nagy eső, de elhagyja térségünket, így a KolorPlatz-avató mai programjai várhatóan nem maradnak el, maximum csúszásra lehet benne számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avató

Kazincbarcika

Nonstop sport 70+3 órán keresztül

Kazincbarcika

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk