https://kolorline.hu/Tűzifát kaptak a herbolyai rászorulók

Tűzifát kaptak a herbolyai rászorulók

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Új kezdeményezés indult Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Szociális Szolgáltató Központ együttműködésével. A szociális intézmények udvaráról kivágott fákat a Barcika Park munkatársai feldarabolták és eljuttatták a rászoruló családoknak. A mintegy 20 köbméter tűzifának 20 herbolyai család örülhetett.

Az elmúlt időszakban több fa is megérett a kivágásra a kazincbarcikai szociális intézmények udvarán. Ennek kapcsán már csak egy lépés volt az ötlet, hogy az így kapott famennyiséget hasznos cél szolgálatába állítsák.  

A megvalósulás érdekében Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Szociális Szolgáltató Központ összefogott, a kivágott fákat pedig a Barcika Park munkatársai feldarabolták, majd kiszállították a rászorulók számára. A támogatásban részesülő családok kiválasztásánál leginkább az alacsony jövedelem, illetve a többgyermekesség ténye nyomott a latba. A segítség így tényleg olyan helyekre érkezett, ahol igazán szükség van rá. 

Oláh Erzsébet helyi lakos 1 m³-t kapott, és elmondta, hogy az ingyenes fűtőanyag nagy könnyebbséget jelent, miután öt gyermekkel él. Mint megtudtuk: a hidegebb időszakban általában fával fűtenek, így a KSZSZK által nyújtott lehetőség nagyon jól jött a családnak.  

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központnak nem ez az első ilyen kezdeményezése. Már a múltban is támogatták rendszeresen a hátrányos helyzetű családokat, különös tekintettel Herbolya lakóira. A tűzifa ilyen jellegű biztosítása ugyan jelenleg még egyszeri alkalomnak számít, ám a szervezők reményei szerint rendszeressé válhat. 

Ahogyan azt István Zsolt, a KSZSZK igazgatója kifejtette: a herbolyai városrészben sok hátrányos helyzetű lakó él, ezért a napokban kiosztott tűzifával valamelyest sikerült könnyíteni a helyzetükön.

 

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítására.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk