https://kolorline.hu/Tűzifát kaptak a herbolyai rászorulók

Tűzifát kaptak a herbolyai rászorulók

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Új kezdeményezés indult Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Szociális Szolgáltató Központ együttműködésével. A szociális intézmények udvaráról kivágott fákat a Barcika Park munkatársai feldarabolták és eljuttatták a rászoruló családoknak. A mintegy 20 köbméter tűzifának 20 herbolyai család örülhetett.

Az elmúlt időszakban több fa is megérett a kivágásra a kazincbarcikai szociális intézmények udvarán. Ennek kapcsán már csak egy lépés volt az ötlet, hogy az így kapott famennyiséget hasznos cél szolgálatába állítsák.  

A megvalósulás érdekében Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Szociális Szolgáltató Központ összefogott, a kivágott fákat pedig a Barcika Park munkatársai feldarabolták, majd kiszállították a rászorulók számára. A támogatásban részesülő családok kiválasztásánál leginkább az alacsony jövedelem, illetve a többgyermekesség ténye nyomott a latba. A segítség így tényleg olyan helyekre érkezett, ahol igazán szükség van rá. 

Oláh Erzsébet helyi lakos 1 m³-t kapott, és elmondta, hogy az ingyenes fűtőanyag nagy könnyebbséget jelent, miután öt gyermekkel él. Mint megtudtuk: a hidegebb időszakban általában fával fűtenek, így a KSZSZK által nyújtott lehetőség nagyon jól jött a családnak.  

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központnak nem ez az első ilyen kezdeményezése. Már a múltban is támogatták rendszeresen a hátrányos helyzetű családokat, különös tekintettel Herbolya lakóira. A tűzifa ilyen jellegű biztosítása ugyan jelenleg még egyszeri alkalomnak számít, ám a szervezők reményei szerint rendszeressé válhat. 

Ahogyan azt István Zsolt, a KSZSZK igazgatója kifejtette: a herbolyai városrészben sok hátrányos helyzetű lakó él, ezért a napokban kiosztott tűzifával valamelyest sikerült könnyíteni a helyzetükön.

 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán 


Dátum: 2024. máj 25. 18:05

Kazincbarcikán 2024. május 28-án (kedden) szúnyoggyérítésre kerül sor. A földi-kémiai védekezést napnyugta után végzik a szakemberek. A tartaléknapok május 29-30-ra vannak ütemezve.

Ovizsaru, avagy KRESZ játékosan — közlekedésbiztonság a legkisebbeknek

Dátum: 2024. máj 25. 09:00

A biztonságos közlekedés elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Ennek érdekében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két munkatársa saját szellemi termékeként a középső- és nagycsoportos óvodásoknak tartott újra játékos interaktív tréninget. A program célja kettős, sikere pedig már most kimutatható.

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Dátum: 2024. máj 24. 20:20

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

GYORSHÍR - nem maradnak el a KolorPlatz-avató mai programjai

Dátum: 2024. máj 24. 14:24

Bár érkezik egy nagy eső, de elhagyja térségünket, így a KolorPlatz-avató mai programjai várhatóan nem maradnak el, maximum csúszásra lehet benne számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avató

Kazincbarcika

Nonstop sport 70+3 órán keresztül

Kazincbarcika

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk