https://kolorline.hu/Mező Misi fellépése koronázta meg a költészet napját Kazincbarcikán

Mező Misi fellépése koronázta meg a költészet napját Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magna Cum Laude frontembereként ismert énekes rendhagyó műsorral bűvölte el a közönséget a Mezey István Művészeti Központban. Mező Misi Mesélő című előadásán nemcsak a zenéé volt a főszerep — személyes, egyúttal inspiráló történetei is elhangzottak.

Hazánkban 1964 óta ünneplik a magyar költészet napját április 11-én, József Attila születéséhez kötődően. Kazincbarcikán viszont egy nappal korábban tisztelegtek a jeles évforduló előtt. Április 10-én lépett ugyanis színpadra Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere a Mezey István Művészeti Központban, hogy különleges élménnyel lepje meg a közönséget.  

Mező Misi Mesélő című előadása során akusztikus gitárral kísért dalok hangzottak el, az autentikus cigányzenétől a spanyolzenéig számtalan stílust felvonultatva. Ám a rendhagyó előadóesten nemcsak a zenéé volt a főszerep, inspiráló történeteket is hallhattunk az énekes szájából.  

„Olyan sztorikat osztok meg a tisztelt nagyérdeművel, amikkel én szembesültem, találkoztam, megéltem. Ezek hol viccesek, hol elgondolkodtató, mély sztorik, és ezeket különböző stílusú dalokkal tűzdelem” – árulta el a Kolorline kérdésére Mező Misi. 

Az egyedi hangvételű előadás során a nagyszámú közönség egészen bensőséges mozzanatokat is megismerhetett a művész múltjából. Megtudtuk például, hogy első hangszerét a jó búzatermésnek köszönhetően kapta meg szülőfalujában, és már 10 évesen kijelentette, hogy ő bizony zenész lesz.

Az eredetileg kosárfonó és faműves végzettségű énekestől egyébként nem meglepő a rendhagyó előadásmód, sokoldalúsága már a múltban köztudottá vált. A Magna Cum Laude alapítótagjaként ismert zenész több műfajban és együttesben kipróbálta magát, emellett számtalan jótékonysági kezdeményezés kötődik a nevéhez, és gyökerei ápolását is fontosnak tartja. A költészet napja alkalmából történő fellépése során nemcsak zenei tudásába, de személyiségébe és saját történetébe is betekintést nyert a kazincbarcikai közönség.

 

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk