https://kolorline.hu/Mező Misi fellépése koronázta meg a költészet napját Kazincbarcikán

Mező Misi fellépése koronázta meg a költészet napját Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magna Cum Laude frontembereként ismert énekes rendhagyó műsorral bűvölte el a közönséget a Mezey István Művészeti Központban. Mező Misi Mesélő című előadásán nemcsak a zenéé volt a főszerep — személyes, egyúttal inspiráló történetei is elhangzottak.

Hazánkban 1964 óta ünneplik a magyar költészet napját április 11-én, József Attila születéséhez kötődően. Kazincbarcikán viszont egy nappal korábban tisztelegtek a jeles évforduló előtt. Április 10-én lépett ugyanis színpadra Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere a Mezey István Művészeti Központban, hogy különleges élménnyel lepje meg a közönséget.  

Mező Misi Mesélő című előadása során akusztikus gitárral kísért dalok hangzottak el, az autentikus cigányzenétől a spanyolzenéig számtalan stílust felvonultatva. Ám a rendhagyó előadóesten nemcsak a zenéé volt a főszerep, inspiráló történeteket is hallhattunk az énekes szájából.  

„Olyan sztorikat osztok meg a tisztelt nagyérdeművel, amikkel én szembesültem, találkoztam, megéltem. Ezek hol viccesek, hol elgondolkodtató, mély sztorik, és ezeket különböző stílusú dalokkal tűzdelem” – árulta el a Kolorline kérdésére Mező Misi. 

Az egyedi hangvételű előadás során a nagyszámú közönség egészen bensőséges mozzanatokat is megismerhetett a művész múltjából. Megtudtuk például, hogy első hangszerét a jó búzatermésnek köszönhetően kapta meg szülőfalujában, és már 10 évesen kijelentette, hogy ő bizony zenész lesz.

Az eredetileg kosárfonó és faműves végzettségű énekestől egyébként nem meglepő a rendhagyó előadásmód, sokoldalúsága már a múltban köztudottá vált. A Magna Cum Laude alapítótagjaként ismert zenész több műfajban és együttesben kipróbálta magát, emellett számtalan jótékonysági kezdeményezés kötődik a nevéhez, és gyökerei ápolását is fontosnak tartja. A költészet napja alkalmából történő fellépése során nemcsak zenei tudásába, de személyiségébe és saját történetébe is betekintést nyert a kazincbarcikai közönség.

 

További híreink

KolorPlatz-avató – többfunkciós sportpályaátadás fesztiválkeretben

Dátum: 2024. máj 26. 21:04

A Lini István tér többfázisú csinosodás és sportpályákkal, sporteszközökkel gyarapodás után KolorPlatzként elérte végleges formáját. Főattrakciói többek között egy pumpapálya és egy gördeszkapark. A KolorPlatz ünnepélyes avatóját Kazincbarcika május 24-én tartotta látványos sportműsorszámokkal, közönségkedvenc zenekarok koncertjével és környezetvédelmi rajzpályázat díjátadójával. 

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán 


Dátum: 2024. máj 25. 18:05

Kazincbarcikán 2024. május 28-án (kedden) szúnyoggyérítésre kerül sor. A földi-kémiai védekezést napnyugta után végzik a szakemberek. A tartaléknapok május 29-30-ra vannak ütemezve.

Ovizsaru, avagy KRESZ játékosan — közlekedésbiztonság a legkisebbeknek

Dátum: 2024. máj 25. 09:00

A biztonságos közlekedés elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Ennek érdekében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két munkatársa saját szellemi termékeként a középső- és nagycsoportos óvodásoknak tartott újra játékos interaktív tréninget. A program célja kettős, sikere pedig már most kimutatható.

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Dátum: 2024. máj 24. 20:20

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avató

Kazincbarcika

Nonstop sport 70+3 órán keresztül

Kazincbarcika

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk