https://kolorline.hu/Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ötezer-kétszáz négyzetméteren több mint nyolcezer-kétszáz négyzetméter épített alapterület. A Vízi komplexum — ahogyan a neve is mutatja — komplex: a sportoláson túl a rekreáció helyszíne is lesz a Csónakázó-tó mellett található létesítmény.

Halász Béla, a KSK Delfin Vízisport Klub elnöke túravezetőként mutatta be a Vízi komplexum elkészült egységeit néhány nappal ezelőtt a képviselő-testületnek, a térség országgyűlési képviselőjének, a Polgármesteri Hivatal vezetőinek és civil szervezetek képviselőinek. A létesítményben az I. ütem részeként elkészült a teljes fogadótér a kiszolgálóhelyiségekkel, öltözőkkel, mosdókkal, a nemzetközi versenyek megtartására is alkalmas, FINA-minősítésű úszómedencével és lelátóval. A bejáráson a most induló II. ütem beruházásait is bemutatta a klub elnöke. 

A hamarosan induló II. ütemben készül majd el a rekreációs rész is, amelyben lesz infraszauna, finn szauna, merülőmedence, beülős- és pezsgőmedence, masszázs, gyógytorna, fineszterem, állítható vízmélységű tanmedencék és egy kültéri úszómedence is. A beruházás azért is jelentős, mert Kazincbarcikán az alsó tagozatos diákok számára az úszásoktatás fontos része a testnevelésnek.



Kondorné Sztojka Ágnes önkormányzati képviselő, a Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója azt mondta: azért örül a létesítménynek, mert a diákok itt továbbfejleszthetik majd úszástudásukat. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a kazincbarcikai általános iskolákban a gyerekek már első osztálytól úszni tanulnak, és ez a komplexum megépülésével még szélesebb kör számára lesz elérhető.

Mindemellett a panoráma is pazar lesz, a háttérben a természet látványával. A létesítmény a térség legnagyobb és legmeghatározóbb beruházása, amely a KSK Delfin Vízisport Klub, Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Magyar Állam és a Borsodchem összefogásával, a szövetség támogatásával valósulhat meg.



Demeter Zoltán országgyűlési képviselő a bejáráson kiemelte, hogy már a létesítmény alapkövének lerakásakor is jelen volt. Akkor még csak valami készült, most pedig látható, hogy a város életének, történetének egyik legnagyobb beruházása valósul meg.

„Az a funkció, amit a komplexum betölt majd, az nemcsak a gyermekeinkről szól — hangsúlyozta Demeter Zoltán. — Ez szól az egész városról, sőt, a régióról is. Mindez hozzásegíti majd a gyerekeket ahhoz, hogy megtanulhassanak úszni. És külön öröm, hogy ennek előnyeit és lehetőségeit nemcsak a helyiek élvezhetik majd, hanem a környéken és a vonzáskörzetben élők is.”

Az új versenymedence vízfelülete 1,5-szer nagyobb, mint a jelenlegié, a készülő tanmedencék pedig 4-szer nagyobbak lesznek a most használatosnál. De a kültéri úszómedence is kettővel több pályával rendelkezik majd, mint a meglévő uszodai medence, a 26-os főút mellett.



Dr. Makkai Orsolya alpolgármester azt közölte, hogy amikor a KSK Delfin Vízisport Klub, Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Magyar Állam és BorsodChem Zrt. a szövetség támogatásával összefogott, akkor azt álmodták meg, hogy Kazincbarcikán egy gyönyörű panorámával rendelkező, monumentális, formabontó, igazi kolorcitys létesítmény valósulhasson meg. 

„Ami nemcsak egy uszoda, hanem egy komplexum, amely nemcsak a partnerek tekintetében összefogás, hanem egy olyan komplex szolgáltatásokkal, funkciókkal rendelkező épület, ami egyedülálló lehet az egész országban is” — fogalmazott az alpolgármester.

A képviselő-testület és a Polgármesteri Hivatal vezetőinek bejárása után április 20-án, szombaton lesz az első alkalom, amikor „Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás” címmel a város a lakosságot is várja egy látogatásra, hogy egy túra keretében tekinthessék meg az érdeklődők azt, hogy hol áll a beruházás, és milyen létesítmény épül a Csónakázó-tó mellett. Miután a program rendkívül nagy érdeklődésre tart számot, és az első nap összes bejárására pillanatok alatt elfogytak az ingyenes regisztrációs jegyek, április 26-ra újabb túrákat kellett indítani, ám már ezek az időpontok is beteltek. A városvezetés ezért úgy tervezi, hogy további alkalmakkor is kinyitja majd a lakosság előtt a Vízi komplexum ajtaját, hogy minden érdeklődő megtekinthesse a létesítményt.



 

További híreink

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk