https://kolorline.hu/Babakiállítás Kazincbarcikán – Marilyn Monroe is várja a látogatókat!

Babakiállítás Kazincbarcikán – Marilyn Monroe is várja a látogatókat!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Álomvilág címmel nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központban. Bondár Marianna gyűjtő 130 különleges babát, illetve számtalan plüsst és nippet hozott el. A látogatók május 26-ig tekinthetik meg a kiállítást.

Újabb különleges élmény vár mindenkit a kazincbarcikai Mezey István Művészeti Központban. Ezúttal Bondár Marianna babagyűjteményét tekinthetik meg az érdeklődők az Álomvilág című kiállítás keretében. 

A program megnyitóját április 18-án, csütörtökön tartották, amely nem csupán gyermekeket, de sok felnőttet is vonzott. Nem csoda, hiszen már maga a műsor is „álomvilágba” kalauzolta a résztvevőket. A Kazincbarcikai Összevont Óvodák Napsugár Tagóvodájának Csiga csoportja ugyanis olyan táncos előadással rukkolt elő, amely kicsik és nagyok szívét is megérintette. Földesi Katalin megnyitó beszédét követően pedig mindenki az egyedi babák hatása alá került, és szemmel láthatóan értékelték a „felhozatalt”. 



Akadt, akinek a Marilyn Monroe lett a kedvence, mást a Diana babák bűvöltek el leginkább. Ahogyan azt a gyűjtőtől megtudtuk: mindkét kollekciót személyesen, New Yorkban szerezte be. 

„Sok darabhoz online jutottam hozzá úgy, hogy jó áron licitáltam rájuk. Imádom őket, ez a szenvedélyem, de befektetés is egyben” — árulta el Bondár Mariann, akinek elmondása szerint tele a háza babákkal. Erre a kiállításra azonban „csak” 130 egyedi játékbabát, illetve plüssöket és nippeket hozott, amelyek május 26-ig csodálhatók meg a Mezey István Művészeti Központ emeletének nagytermében.



 

További híreink

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

Hagyományindító streetball-bajnokság Kazincbarcikán

Dátum: 2024. aug 28. 18:09

Augusztus 24-én, szombaton rendezték Kazincbarcika első újkori streetball-bajnokságát a KolorPlatzon. A félpályás, egy palánkra játszott, New Yorkból világhódító útjára indult kosárlabda-variáns városunkból és környékéről is gyorsan bevonzotta a játék szenvedélyes gyakorlóit. Egy hangulatos, népes, jól sikerült esemény alapozta meg a folytatást, a SLÁGER KSE támogatásával.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk