https://kolorline.hu/Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Április 15-én kezdődött és 19-én zárult a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének nyílt hete. Az előadásokat és nyitott foglalkozásokat magába foglaló rendezvénysorozatra egy országos program részeként 2018 óta minden évben sor kerül. A cél, hogy minél jobban megismerjék a szakszolgálati intézmények működését a szülők és a szakmai partnerek. 

Az érdeklődés évről évre nagyobb. A résztvevőknek idén a kazincbarcikai tagintézményben lehetőségük adódott különféle szakmai konzultációkra, valamint pszichológussal, gyógypedagógussal, gyógytestnevelővel, logopédussal folytatott foglalkozás meglátogatására. A szakmai előadások a gyógytestnevelés, a szakértői bizottsági tevékenység és a logopédiai tevékenységi kör témáiban zajlottak. A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központtal kötött együttműködésnek köszönhetően pedig közös előadásra is sort kerítettek a két intézmény dolgozói. 

Tovább színesítette a programot, hogy a szülőknek olyan vizuális tehetséggondozó foglalkozáson is módjuk volt részt venni, amelyet a kazincbarcikai és a tokaji tagintézmények szakemberei együtt tartottak. Egy ágazatközi együttműködés keretében pedig közös jógázásra is sor került.



Az érdeklődő hozzátartozók mindemellett azokba a felzárkóztató foglalkozásokba is beleláthattak, amelyet az iskolaalkalmassági vizsgálatok kapcsán tart a szakszolgálat a fejlesztésre szoruló óvodásoknak. Dombi Erika fejlesztőpedagógus szerint ilyenkor mindig olyan területre helyezik a hangsúlyt, amelyen lemaradás, hiányosság érzékelhető. Ennek köszönhetően a gyerekek gyakran behozzák a lemaradást, és szeptemberben már beülhetnek az iskolapadba. Sokat segít azonban, ha a gyermek hozzátartozói is közreműködnek. 

„A nyílt foglalkozás nagyon jó lehetőség a szülőknek arra, hogy betekintést nyerjenek, milyen feladatokat végzünk ilyenkor a gyerekekkel, és ezeket játékos formában, feladatlapok segítségével otthon is gyakorolják” — emelte ki Dombi Erika fejlesztőpedagógus, aki április 18-án a Napsugár Tagóvodában tartott fejlesztő foglalkozást. 

Esztergályos-Smolniczki Beáta, a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének igazgatóhelyettese szerint a nyílt hét kapcsán határozottan pozitív visszajelzések születtek. Külön sikerként említette, hogy élő kapcsolat alakult ki a szülők és a szakemberek között, és tovább épült az intézmény dolgozóinak kapcsolatrendszere is. 



 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk