https://kolorline.hu/A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőrökből álló rendkívüli labdarúgócsapata a McDonald's Fair Play Cup őszi és tavaszi fordulóján veretlenül végzett. Ezt megyei szintre emelve bejutottak az országos bajnokság elődöntőjébe, amelyet Debrecenben rendeznek április 23-án.

A szalézis srácok összesen 16 győztes meccsel, számtalan rúgott és csupán három kapott góllal érdemelték ki az elődöntő lehetőségét. A gimnázium testnevelő tanára, egyúttal a csapat technikai vezetője, Szegediné Aleva Andrea nagyon büszke a fiúkra, akik  az iskola és a szaléziak hírnevét továbbterjesztve indulnak a megmérettetések következő szintjén. 

A csapat technikai vezetője azt is elmondta, hogy mit is jelent a gyakorlatban az amatőr besorolás. A játékosok a focista múltjuknak köszönhetően kerülhettek ebbe a válogatottba, de a szabályok szerint jelenleg nem rendelkezhetnek futballista játékengedéllyel. 

„Az amatőr focistáink valaha mindnyájan fociztak és most is mindnyájan egyesületi szinten sportolnak, például kézilabdáznak, röplabdáznak, de vannak, akikkel atlétikában nyertünk országos bajnokságot. Közben legtöbben érettségire és továbbtanulásra készülnek. Nagyon sokrétű gyerekek – foglalta össze Szegediné Aleva Andrea. – Játék közben egymást inspirálják és segítik. Ez magas sportintelligenciára vall és ez nagyon megfogott bennük. Nekik még edző sem kellene a pályán.”

A technikai vezető kiemelte, hogy az amatőr focistáknál is nagyon fontos, hogy más sportot aktívan űzzenek, hiszen az ügyesség itt már nem elég. Kell az állóképesség is, és hogy edzésben legyenek.

Szurkoljunk tehát tovább városi szinten is a következő szalézis fiúkból álló csapatnak április 23-án, a debreceni elődöntőn:

⇒ Somodi Hornyák Bence (csapatvezető) 12.D 
⇒ Bakó Milán (kapus) 12.D 
⇒ Gulyás Levente 11.B 
⇒ Juhász Botond 11.B 
⇒ Kalmár Botond 12.B 
⇒ Kiss Bence 12.D 
⇒ Laczkó Máté 12.D 
⇒ Lukács Kristóf 12.C 
⇒ Molnár Márk 12.C 
⇒ Molnár Vajk 12.C

Fotó: Facebook/Szalézi Gimnázium/A Szent Ferenc



 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk