https://kolorline.hu/A Szalézi gimisek rendkívüli sikert arattak az István, a király rockopera-feldolgozásukkal

A Szalézi gimisek rendkívüli sikert arattak az István, a király rockopera-feldolgozásukkal

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Dupla ősbemutatóval debütált a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulóinak István, a király rockeropera-előadása április 16-án, a Don Bosco Sportközpontban. Délelőtt diáktársaiknak, délután a nagyközönségnek adták elő a legendás darabot, kitörő sikerrel a nyomukban.

A rendező, Vassné Szokircsák Diána magyartanár nagyon büszke a csapatra, akik tanítás után, nyolcadik órákban készültek fel a koreográfiára. Így jött létre a 20 számos, 70 perces előadás, amelyet állótapssal búcsúztatott a közönség. 

A menetrend szerint minden évben új darabra készül a gimis Diákszínpad. A tavalyi, a Don Bosco életét bemutató „Gyermekek fénye” című rockopera után, októberben kezdték el az István, a királyt gyakorolni. További fellépésekre is nyitottak ezzel a szalézisok. Óbudára például már meg is hívták őket. A hakni már csak jó időzítés kérdése, hiszen az előadás kulcsszereplőinek hamarosan kezdődik az érettségi.

A rendező elmondása szerint a büszke diákok még jól elfáradtan is nagyon lelkesek, és már most vannak ötleteik a folytatáshoz, a jövő évi új darabhoz.



 

További híreink

Durván drágult a szabálytalan parkolás: tessék még jobban vigyázni!

Dátum: 2024. aug 12. 07:10

Egy augusztus 1-jétől érvényes új kormányrendelet sokkal nagyobb bírságokkal sújtja a szabálytalanul parkolókat. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet figyelmezteti a lakosságot, hogy még körültekintőbbek legyenek, nehogy véletlenül tilosban parkoljanak. A tudatosan szabálytalankodók pedig nagyobbat kockáztató hazárdjátékosokká válnak mostantól.

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

KolorTV élőben

Programajánló

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Körúti Színház- Én és a kisöcsém

Sajóivánka, Rendezvénykatlan

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk