https://kolorline.hu/Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Halász Bélától, a KSK Delfin Vízisport Klub elnökétől megtudtuk, hogy bár már látszólag elkészült a Vízi komplexum épülete, ez valójában még nincs így. Ezért kettős céllal hirdettek nyílt napot.

„Szerettük volna bemutatni a sok érdeklődőnek, hogy egyrészt még valóban nincs teljesen kész a komplexum, másrészt azt, hogy már most, az első ütem végén milyen szép állapotban tekinthető meg – foglalta össze Halász Béla. – Az első négy meghirdetett szárazon megúszós betekintési időpontra nagyságrendileg egy órán belül elfogyott a jelentkezési lehetőség.” 

A látogatószámot és az lehetséges időpontokat is bővíteni kellett, de még ez is kevésnek bizonyult, olyan nagy az érdeklődés a program iránt. 



Ismerkedés a formával és a tartalommal

A látványos körbevezetésen kívül Halász Béla összegezte a 2017-18-ban megálmodott épület egyik elsődleges célját, hogy egy új, megnövelt vízfelületre hozhassák át a régi uszodából a sportolókat és a pihenni vágyókat. Mivel különösen nagy, TAO-finanszírozású beruházásról van szó, ezért két ütemre bontották a kivitelezést. 

Az első ütem célja az 50 méteres medence kiépítése volt öltözőhelyiségekkel, fűtéssel és gépészettel. A Delfinek elnöke a következő ütem perspektíváiról, főleg a rekreációs részleg beülő, pezsgő- és merülő medencéjéről, komplex szaunavilágáról és a kiegészítő szolgáltatásokról is részletesen tájékoztatta a jelenlévőket. 

Az első körös látogatás legfőbb sztárja az 50 méteres, 2500 köbméter vízkapacítású medence volt, amelynek a csillogó megjelenésén túl a háttértechnológiáját is megismerhették az érdeklődők. 

Halász Béla azt is hangsúlyozta, hogy a Vízi komplexum tudatos helyszínválasztásánál cél volt a könnyű megközelíthetőség bárki számára. Az új létesítmény parkolója pedig a Csónakázó-tó környékének parkolási viszonyait is érezhetően megváltoztatja majd. 



Szitka Péter polgármester jó ötletnek tartja, hogy a Delfin Vízisport Klub nyílt napon mutatja meg a város lakosságának a Vízi komplexum jelenlegi szakaszát, és a program során az érdeklődők megismerhetik azt is, hogy az eljövendő kész épület milyen jól fogja szolgálni az utánpótlást, az úszni és sportolni vágyókat.

„A legjobb az, amikor a város lakossága a saját szemével láthatja azt, hogy mi épül itt Kazincbarcikán, és hogy milyen gyönyörű sportlétesítménye lesz a Vízi komplexum ennek a városnak” – mondta büszkén a polgármester. 

A látogatók is elégedettek voltak a belső bepillantással. A családjával érkező Mihók Ilona nem tudott betelni az elképesztőnek talált fényjátékkal a medence körül, és alig várja, hogy ki is próbálhassák majd. A lelkes Kiss Sándor szerint pedig a belső látvány még a sokszor megcsodált külső megjelenésre re is rátett.

 

További híreink

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk