https://kolorline.hu/Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Több mint 600 futó gyűlt össze a Csónakázó-tó egy kilométeres rekortánpályáján, hogy egyéni megmérettetéssel, eredményeiket összeadva a legjobb helyre futtassák Kazincbarcikát. Óvodások, iskolások, céges csoportok és családok neveztek és mozogtak együtt. 

Futókörök napja Kazincbarcikán

Idén 20 településnél húzták meg a részvevői határt a szervezők: az aktív Magyarországért felelős államtitkárság és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége. Városunk sikerrel pályázott, és ez alkalommal már 250 időmérő chipet kaphattunk, így minden futó egyénileg is szembesülhetett a saját eredményével. 

Azon túl, hogy Kazincbarcika az országos eredménylistán 4624 lefutott körrel a 6. lett, a versenyszervezők helyben is díjazták az egyéni- és a csapateredményeket, a női, férfi és gyermek abszolút kategória dobogósait. 


Futókörök napja Kazincbarcika


► A női ligát Papp Liliána nyerte 47 körrel, egyúttal 47 kilométerrel. Őt követte Nagy Kitti 33, majd Frigyik Krisztina 31 körrel.

► A 4-14 évesek között Nagy Patrik győztes eredménye 29 kör lett, a 2. helyezett Olejnyik Bencéé 28, a 3. helyezett  Hidasi Zaláné pedig 25 kör. 

► A felnőtt férfi kategóriában Veres István Balázs elképesztő 74 körrel diadalmaskodott, míg az ezüstérmes Török Attila 69, a bronzérmes Czikó Péter pedig 66 körrel állhatott a dobogóra. 

Kitűnő hangulatban zajló közösségi sportesemény

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere szerint minden település nyertes, mert ilyenkor megmozdul a város, valamint sok és sokféle lakót megmozgat az esemény.

„Az egészséges életmód szempontjából ez egy kiváló nap. Az emberek együtt vannak, remek a hangulat, és a futást, illetve az egészséges életmódot is népszerűsíti ez a program. Szerencsés, hogy újra csatlakoztunk” – jelentette ki a polgármester.


Futókörök napja Kazincbarcika Szitka Péter


Kovács László önkormányzati sporttanácsadó visszaidézte, ahogy Kazincbarcika 2022 őszén nyert az Aktív Magyarországért egyik pályázati kiírásán a Csónakázó-tó egy kilométeres rekortán futókörének megvalósítására. A pályázat magával vonzotta az új pályához kötődő különböző rendezvényeket, amelyeken megmozdulhat a város apraja-nagyja, különböző csoportosulások, egyesületek. Ilyen a Futókörök napja is.

„Próbáltuk mindenki figyelmét felhívni, hogy vegyen részt az eseményen — árulta el Kovács László. — A megmozdulásnak az egyik célja a verseny, de mellette az aktív mozgásra is felszólít, hogy minél több futni, kocogni szerető ember közösen jelenjen meg. Ez korosztálytól független. Az a lényeg, hogy családok, egyesületek, különböző munkahelyen dolgozó kollektívák közösen jöjjenek.”


Futókörök napja Kazincbarcika Klimon István


A sportszervező víziója megvalósult, hiszen sokféle ember, formáció és futásstílus töltötte fel meg a még mindig friss rekortán pályát: gyerekek, szülők, nagypapák és unokák, egész családok, ovisok és óvónénik, babakocsikban futás közben elszenderülő babák, sőt még kutyák is.

A komplex sportnap egy kisebb fesztivál atmoszféráját teremtette meg. Motiváló, dinamikus zene pörgette a háttérből a lábakat. A „becsippantókat” ropi, alma, étcsoki, müzliszelet töltötte fel új energiával. Déltől aztán ajándék fagyiosztás, este pedig tombolahúzás tartotta izgalomban a forgatagot.

Marad a kiváló futóhelyszín a Futókörök napján kívül is

Sokak kedvence az ízületkímélő másfél éves rekortánpálya a Csónakázó-tónál. A hétköznapi gyakori felhasználói is tiszteletüket tették a kivételes rendezvényen, volt aki a napi edzését kombinálta vele, de a csoportos mozgalom az alkalmi futókat is a pályájával való ismerkedésre késztette, és talán ők máskor is visszatérnek majd az üdítő futókörnyezetbe.


Futókörök napja Kazincbarcika


 

További híreink

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

A zöldből a Kékesbe: Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 3. szakasza

Dátum: 2024. máj 10. 18:26

A 2024-es Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárfutam öt napjából ismét kettőn lehetett dicső versenyhelyszín városunk. A leghosszabb, 180 kilométeres harmadik táv a kazincbarcikai Fő téren kezdődött. A büszkén zöld városunkból kiszaladó utak egyik legszebbikén, szintén dús zöldön át haladtak a szívós versenyzők egészen a Kékestetőig.

A mentőket ünnepelték Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 10. 15:06

Magyarországon a mentők „születésnapja” május 10., mivel 1887-ben ezen a napon kezdte meg működését a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület. A jeles nap alkalmából Kazincbarcikán is elismerésben részesültek az életmentésben élenjáró mentők.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk