https://kolorline.hu/Kitüntetések Kazincbarcikán a rendőrség napja alkalmából

Kitüntetések Kazincbarcikán a rendőrség napja alkalmából

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az április 24-i rendőrség napja alkalmából a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon elismerő okleveleket adott át Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere Barnóczki Rolandnak és Andó Lászlónak. Ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közbiztonságáért díjban részesült a miskolci Vármegyeházán tartott közgyűlésen Juhász József Zoltán rendőr alezredes.

A rendőrség napját követően, április 26-án a várossal együtt szintén 70 éves Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra látogatott Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester, egy rendkívüli állománygyűlésre. Az ünnepélyes alkalmon először a kapitányság kiváló munkáját méltatták a rendőrség napjának szellemében.

„Sok statisztika és mutató dicséri kapitányságunk a munkáját, ami büszkeség az önkormányzat számára — kezdte beszédét Szitka Péter. — De a városvezetés a kapitányságot a lakosság biztonságérzete alapján is megítéli. A város és a rendőrség együttműködése hosszú évek óta mutat kiegyensúlyozott, megfelelő szakmai alapokon nyugvó kapcsolatot, amely a kapitánynak, illetve a kapitányság és az önkormányzat kollégáinak is betudható.”




Gyakorlati támogatás és kitüntetés az erkölcsi elismerésen túl

A jó együttműködést igyekszik az önkormányzat a méltatás szintjén túl folytatólagosan támogatásokkal is alátámasztani. Klimon István alpolgármester humorosan felidézte a nem túl népszerű traffipax támogatását, illetve a személygépjárművekhez, konditeremhez történő hozzájárulásokat is.

„Sok mindent köszönhetünk Nektek/Önöknek, például a rendezvénybiztosítást és az együttműködést városi közbiztonsági területeken” – mondta Klimon István.

A jeles alkalmon a kapitányság két kollégája vehette át Kazincbarcika Város Polgármesterének elismerő oklevelét kiemelkedő szakmai munkájának elismeréséért: Barnóczki Roland, rendőr törzszászlós, illetve Andó László, rendőr alezredes, a Bűnügyi Osztály vezetője.

Andó László elárulta, hogy a Bűnügyi Osztályhoz tartozik még három rendőrőrs: a sajószentpéteri, a sajókazai és a rudabányai bűnügyis kollégák szakmai irányítása is. 

„Nagyon jó érzés! Köszönöm szépen Kazincbarcika város vezetésének és a kollégáimnak is ezt az elismerést. Ezt nekik is köszönhetem” — fogalmazott Andó László.



Barnóczki Roland törzszászlós és szolgálatparancsnok a végrehajtó állomány munkájának irányításával, valamint felügyeletével nyerte el kitüntetését. A végrehajtók és a vezetők közötti kapocsként tekint magára. A városvezetésen túl ő is a munkatársainak és a vezetőinek hálás, hogy hozzájárultak a díjához.

„A munkámra hivatásként tekintek, és arra törekszem, hogy a kollégáim és én is büszkén hordhassam az egyenruhát és ne rossz érzésekkel nézzenek ránk – jelentette ki Barnóczki Roland.” 

Összhangban a várossal és lakóival a rendőrség napján kívül is

Nagy Gábor, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője is példaértékűnek tartja a munkakapcsolatot az önkormányzattal, valamint az általa működtetett városi rendészettel, és úgy gondolja, hogy az átadott jutalmak ennek kiváló visszajelzései.

“Egy ilyen elismeréssel nemcsak a díjat kapott két embernek, hanem a teljes kapitányságnak a munkáját köszöni meg a város.”

Nagy Gábor fontosnak tartja az aktív kapcsolatot a lakossággal, valamint az ő visszajelzéseik begyűjtését és beépítését a munkájukba. Szitka Péter polgármester pedig azt hangsúlyozta, hogy a rendőrség megítélése egy város számára nemcsak a rendőrség napján fontos, hiszen minden oldalról azt kapják vissza, akár országos hírből is, hogy Kazincbarcika egy biztonságos, élhető város.

Külön vármegyei díj a kazincbarcikai Juhász József Zoltán rendőr alezredesnek

Az április 25-i Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért díjazás során, a vármegyeházi közgyűlésen további kazincbarcikai díj született. Czinege László dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye rendőr-főkapitánya adta át Juhász József Zoltán rendőr alezredesnek,  a Közrendvédelmi Osztály vezetőjének a vármegye Közbiztonságáért díjat.


 


Fotó: minap.hu


 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk