https://kolorline.hu/Tanulás, barátság és néha szerelem – Lezajlott a Szenior Szabadegyetem újabb előadása

Tanulás, barátság és néha szerelem – Lezajlott a Szenior Szabadegyetem újabb előadása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb állomásához érkezett az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata április 25-én. Az élethosszig tartó tanulást megcélzó érdeklődők ezúttal az elöregedő társadalom demográfiai kihívásairól hallgattak előadást.

A korábbiakhoz hasonlóan ismét a Mezey István Művészeti Központ adott otthont az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem előadásának. 

Dr. Dobos László nyugalmazott egyetemi docens, a kezdeményezés főszervezője és megálmodója megnyitó beszédében nem csupán a szellemi aktivitás fontosságát hangsúlyozta. Azt is kiemelte, hogy a rendezvények közösségépítő volta gyakran barátságok születését segíti elő. Sőt, a közelmúltban egy időskori szerelem is kibontakozott a közönség soraiban helyet foglaló két szépkorú között – ezzel is motivált tehát mindenkit a részvételre a főszervező.

A „romantikus” felvezetést követően prof. dr. Semsei Imre állt a közönség elé, hogy a történelmi múltra visszatekintve vázolja fel az időskorúak és a világ kapcsolatát. Előadásából azonban az érdekességeken túl rengeteg hasznos és gyakorlati tanácsot is kaphatott a hallgatóság. 

„Ha az ember átalakítja egy kicsit a gondolkodásmódját, azzal évtizedeket nyerhet – árulta el a Kolorline.hu kérdésére prof. dr. Semsei Imre, aki korábban évtizedekig foglalkozott gerontológiai kutatásokkal a Debreceni Egyetemen. — Elméletben mindenki tudja, hogy mit kellene csinálni, de nagyon kevesen veszik rá magukat, hogy ténylegesen meg is tegyék.” 

Mint mondta: a Szenior Szabadegyetem által szervezett előadások kiválóak arra, hogy cselekvésre motiválják az időseket. Így még nagyobb öröm, hogy a szabadegyetem „vonata” májusban továbbszáguld, és 23-án várja majd az érdeklődőket „A globalizáció és a demográfiai változások idős emberekre gyakorolt hatása” témájában.



 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk