https://kolorline.hu/Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

„Annak idején, amikor én is diák voltam, akkor ebben a városban a polgármesternek volt egy kulcsa, ez itt van nálam – mondta Szitka Péter, kezében a város kulcsával. — Szeretnénk olyan maradandó élményt adni nektek, amire, ha hosszú évek múltán visszaemlékeztek, mosolyogni fogtok – fogalmazott Kazincbarcika polgármestere, aki arra kérte a diákokat, jelentkezzenek erre a címre.

A szalézis Király Balázsra, Varga Dávidra és Kovács Áronra, az irinyis Dányi Kristófra és Juhász Balázsra, a Surányi Endre Szakképző Iskola végzős diákjára adhatják le voksaikat a szavazók a közösségi portálon. Aki a legtöbb lájkot kapja, az egy napig diákpolgármestere lehet Kazincbarcikának.




Az iskolák legkiemelkedőbb diákjait is díjazták

Elismerést vehetett át az Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola — 11. évfolyamos burkoló szakmát tanuló végzős diákja — Molnár Zoltán. Tanulmányait kilencedik évfolyamon építőipari ágazaton kezdte, amit a tanév végén jeles ágazati vizsgával zárt le. Szakmai tanulmányait burkoló szakon duális képzésben folytatta a miskolci Partner Mátrix Kft-nél. Érdeklődését és céltudatosságát a versenyeredménye is tükrözi, a Szakma Kiváló Tanulója verseny elődöntőjén eredményével mentességet szerzett a szakmai vizsga interaktív része alól.

A Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégium diákja, Jóczik Boglárka is elismerésben részesült. Ő idén végez fodrász szakon.  Kitartásával, szorgalmával példát mutat társainak. Szociális érzékenységét az ukrán menekülteknek szervezett segítségnyújtási akciókban is bizonyította.



Az Irinyi János Református Oktatási Központ - 12. F osztályos pedagógia ágazatos tanulója, Kató Lili is elismerésben részesült. Az elmúlt 4 évben közösségi és tanulmányi területen nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Országos I. helyezést ért el a Miskolci Egyetem által szervezett Szuperóra elnevezésű versenyen. A pedagógiai-pszichológiai szakmai iskolai versenyen csapatban első helyezést értek el, továbbá a SZAKE Örökségünk ’48 történelmi vetélkedőjén csapatával az országos döntőbe jutott. Versenyeredményeivel a továbbtanuláshoz 50 többletpontot gyűjtött.

Az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja, Zana Kristóf is külön jutalomban részesült. A 11/3. osztályos villanyszerelő tanuló három éven keresztül bizonyította, hogy rendkívül sokoldalú, széles ismeretekkel rendelkező diák. Tanulmányi eredménye mindvégig jeles volt, valamint számos szaktárgyi dicsérettel büszkélkedhet. Alapos elméleti tudással rendelkezik, a Tóth Elektro Kft.-vel kötött szakképzési munkaszerződés keretében két éve dolgozik vállalati környezetben, ahol elismerik felkészültségét.



A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium hatévfolyamos osztályában végez Tóth Marcell, aki szintén elismerést kapott. Már a kezdetektől fogva az osztály és az iskola egyik kulcsfigurája lett. A hat év alatt tudatosan készült a továbbtanulásra: angolból közép-, és felsőfokú nyelvvizsgája, valamint előrehozott közép-, és emeltszintű érettségije is van. Kémiából amellett, hogy a fakultáción kiválóan teljesít, a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Kar Energia-, Kerámia- és Polimertechnológiai Intézetében folyó „Biopolimerek alkalmazhatóságának vizsgálatai” című kutatómunkában is részt vett. A kutatómunka eredményeit az egyetem által rendezett TDK-n is be kellett mutatni, amiért különdíjban részesült.

A KiRepülőshow műsorában fellépett a világhírű Rippel Brothers, Rippel Ferenc és Rippel Viktor. A magyar extrém sportolás világból pedig a Hege Show-t láthatták a végzősök és tanáraik. 




 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk