https://kolorline.hu/Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Rendkívül aktívak voltak a Kazincbarcikai Összevont Óvodák pedagógusai és csemetéi a múlt héten, hiszen az Ovis gálát megelőző napon egy óvodai kiállításra is sor került. A jeles alkalomból kicsik és nagyok a Don Bosco Sportközpont aulájában gyűltek össze, hogy együtt tekintsék meg az ovisok alkotásait. 

A megnyitót egy rövid, de annál kedvesebb műsor tette teljessé, ennek során az apróságok verstudásukról adtak számot. A közönség sorait alkotó családtagok ezután valamennyien a remekművek előtt tolongtak, hogy a gyerekek büszkén mutathassák meg, melyik az ő művük. 

Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetőjének megnyitó beszédéből azt is megtudtuk, hogy a kiállítás a város 70. születésnapjának témájában szerveződött. 

„Az ovisok egy 2-3 hetes időszak alatt nyertek ihletet a kiállított darabok elkészítéséhez — mesélte Liptákné Gergely Valéria a Kolorline-nak. — Meglátogatták a város intézményeit, épületeit, a falfestményeket, a szobrokat, majd az óvodapedagógusok segítségével munkához láttak.” 

Mivel a Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodájában kiemelt művészeti nevelés folyik, nem csoda, hogy a kiállított képek nagy sikert arattak. A kicsik által alkotott művek kiválóan tükrözték vissza Kolorcity hangulatát és színeit, így szülő és csemete egyaránt büszkén térhetett haza a kiállításról. 


További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk