https://kolorline.hu/Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fontos reggelre ébredtek négy kazincbarcikai középiskola végzősei május 3-án. Elérkezett számukra a ballagás napja, amikor búcsút mondtak jól ismert iskolájuknak, hogy szembenézzenek az életbe való kilépés jelentőségével. Kazincbarcikán a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, az Irinyi János Református Oktatási Központ, valamint az Ózdi SZC két helyi intézménye: a Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, illetve a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola is ünnepi díszbe öltözött, hogy méltó módon engedje útjára az érettségire vagy szakmai vizsgákra készülő utolsó éveseket.

A város középfokú oktatási intézményei igyekeztek minél emlékezetesebbé tenni a búcsúra készülő diákok ballagási ünnepségét. A Szalézi Ferenc Szent Ferenc Gimnázium 120 végzősét a Don Bosco Sportközpont nagycsarnokában köszöntötték zenével, énekkel, versekkel. Balla Árpád igazgató ünnepi beszédében a jövőre vonatkozó jókívánságai mellett valamennyi végzős osztályközösség erényeit kiemelte, és hangsúlyozta: pedagógustársaival rengeteget tanultak az alfa generációtól.



Az Ózdi SZC Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 66 szakképző iskolai tanulót búcsúztatott, míg a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola 54 diákot. Az intézmény vezetője, Mészáros Gáborné megható szavakkal engedte útjára az intézmény utolsó éveseit, remélve, hogy  az elmúlt 3 év alatt mindenkinek volt olyan élménye az intézmény falain belül, amire örömmel vagy vidáman emlékezik majd. 

Az Irinyi János Református Oktatási Központban nagyon sok 12-es diák marad még plusz 1 évet, hogy magasabb szintű végzettséget szerezhessen. Az intézményben pénteken a pedagógia szakos osztály 31 végzősétől vettek búcsút az iskola pedagógusai, egyházi képviselői, a szülők, a család és a hozzátartozók.



A Don Bosco Szakképző a saját hagyományait megtartva, még nem ünnepelt. Az ott végző mintegy félszáz diák a vizsgák után vesz majd végső búcsút iskolájától.

A pénteki ballagásokon Szitka Péter polgármester adta át azoknak a diákoknak a Polgármesteri Elismerő Okleveleket, akik kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el, és közösségi tevékenységükkel sokat tettek iskolájukért. Díjat vehetett át a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumból Tóth Marcell János, az Irinyi János Református Oktatási Központból Kató Lili, a Deákból Molnár Zoltán, a Surányiból pedig Zana Kristóf. 



Kazincbarcikán összesen 320 végzős diák számára fejeződnek be a középiskolai évek, ők azonban még nem lélegezhetnek fel. Május 6-án (hétfőn) a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségin kell megmutatniuk, hogy az elmúlt évek során a sok-sok élmény mellett értékes tudásanyagot is gyűjtöttek. 

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk