https://kolorline.hu/Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Május 1-je hazánkban hivatalos állami szabadnap, amely 1946 óta munkaszüneti nap. Kazincbarcikán szerdán egy hamisítatlan retró felvonulással vette kezdetét a program. Régi autók, motorok, mazsorettek és fúvószenekarok vonultak a Mezeytől az Egressy úton át a Fő térre.

A Városháza mellett felállított színpadon retró sztárok váltották egymást és adtak jó hangulatú koncertet. Fellépett többek között Zoltán Erika, aki régi dalaival szórakoztatta a közönséget. Az énekesnő a fellépése után a Kolorline-nak elárulta: imádja Kolorcity közönségét és a színes házfalakat, valamint elképesztőnek találja a város fejlődését.

A retró majálison konferansziéként működött közre Csonka András, aki szintén dalra fakadt, őt pedig a Zenevonat szuperkoncert produkciója követte az LGT sztárjaival és Falusi Mariann-nal.

A koncertélmények között és közben sokan hódoltak a gasztroélményeknek. A térre kitelepült vendéglátók kockás abrosszal megterített asztalai megteltek, és ezúttal is a jól bevált, kolorcitys visszaváltható RePoharakból lelkifurdalás nélkül, a környezetkímélés jegyében fogyaszthatott mindenki. 

A retró koncepció a tombolasorsoláson is visszaköszönt: a szerencsések többek között Moncsicsit, Kockás fülű nyulat vagy épp Gazdálkodj okosan társasjátékot nyerhettek. A fődíj egy Polaroid fényképezőgép volt. 

Aki pedig még nem fáradt bele ennyi élménybe, a tér mögötti parkolóban megcsodálhatta a More Than Classic autókiállítás bemutatóját, vagy épp fotózkodhatott az ötletesen berendezett retró sarokban. A gyerekeket kézműves foglalkozásokkal várták, de retró mesefigurákkal, valamint a város jelképeit képviselő oroszlánnal és egyszarvúval is találkozhattak.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere a program kapcsán azt mondta: a retró majálissal a régi idők majálisainak hangulatát szerették volna felidézni. Ez pedig maximálisan sikerült — igazi közösségi élménnyé vált a május 1-je Kolorcityben.

 

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk