https://kolorline.hu/Rekordfeszegető kazincbarcikai szereplés a Tenisz Diákolimpián

Rekordfeszegető kazincbarcikai szereplés a Tenisz Diákolimpián

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Tenisz Diákolimpia Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei döntőjét május 2-án rendezték Kazincbarcikán. A fővárost kivéve sehol nem jelentkezett olyan sok diák, mint a mi vármegyénkből. Ráadásul a kiemelkedő 103 fő több mint fele, 63 tanuló kazincbarcikai iskolákból nevezett. Végeredményképpen városunk 31 ifjú teniszezője jutott az országos döntőbe.

A Barcikai Tenisz Club elnökétől, Szabó Józseftől megtudtuk, hogy hatókörükben folyamatosan nő a teniszezők száma, és hogy az elmúlt évben országos szinten 8 érmet, tehát első, második vagy harmadik helyezést értek el Kazincbarcika teniszező diákjai. 

„Mind mennyiség, mind minőség tekintetében kiemelkedő a barcikai tenisz – hangsúlyozta Szabó József. – A vármegyében a legeredményesebb utánpótlás-nevelés folyik nálunk, és erre nagyon büszkék vagyunk. A 11-12 éves Makrai Balázs a Dózsa György Tagiskolából már második éve a korosztályos magyar válogatott versenyzője. Van egy nagyszerű edzőnk is, Darai Imre tanár úr, aki évtizedek óta a magyar teniszélet zászlóvivője. Ő éjt nappallá téve foglalkozik a heti háromszor edző fiatalokkal.”

A Tenisz Diákolimpia kettős célja

A városi teniszklub elnöke összefoglalta, hogy a vármegyei olimpia egyik célja, hogy továbbra is népszerűsítse ezt a sportágat. A másik lényeges szempont pedig az, hogy eldőljön, kik vesznek részt az országos Diákolimpián.



 

A vármegyei döntő menete és bravúros eredménye

Nyolc korcsoportban mérkőztek meg egymással a jelentkezők. Mindegyik kategória két első helyezettje jutott tovább az országos döntőbe. Általános iskola 1. osztályától a középiskola 13. évfolyamáig indulhattak tanulók az olimpián, tehát akár 20 éves versenyző is nevezhetett. Összesen 3 Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei település 13 intézményének és 18 tagintézményének diákjai álltak a háló két oldalára. 

A versenyeredmények összesítése után 23 első helyezettet avattak, akik közül 15-en tanulnak Kazincbarcikán. A 19 második helyezettből pedig 16 városunk diákja. Összesen 31 kazincbarcikai iskolás képviseli a vármegyét, Kolorcityt, a teniszklubot és saját iskoláját a Tenisz Diákolimpia több napos országos döntőjén 2024. május 27. és június 2. között.

Szabó József elnök nagyon elégedett a kazincbarcikai fiatalok szereplésével és köszöni az önkormányzat támogatását, melyet pályázat útján nyertek el. Hálásak a kisebb patronálóiknak és a Magyar Tenisz Szövetség szintén pályázati támogatásaiért is. A résztvevő gyerekeket a vármegyei döntőn egytől egyig érmekkel, oklevéllel és ajándékcsomaggal motiválták, amelyben többek között a várostól kapott Kolorcity feliratú poharak is szerepeltek. A dobogósok pedig vásárlási utalványt is kaptak.   

Szorítsunk tovább a Barcikai Tenisz Club színeiben versenyző diákoknak, hogy a május végi országos Diákolimpián is kiugró eredményhullámon maradva szerepeljenek!



 

További híreink

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk