https://kolorline.hu/Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Május 8-tól ismét élvezhető lesz a víz, a fény és a zene fantasztikus összjátékát kínáló szökőkút vízijátékshow-ja a kazincbarcikai Fő téren. A tavaszi menetrend szerint péntektől vasárnapig csodálható majd meg a látványosság, ami újításokban sem szűkölködik majd.

A városlakók és a turisták által egyaránt kedvelt vízijátékshow 2019 októberében kezdte meg működését a Fő téren. Azóta a 2020-as covidos évet kivéve minden esztendőben tavasztól őszig élvezhető a színes látványosság. 

A víztisztító rendszer idei karbantartása megtörtént, így május 8-án (szerdán) újraindul a számtalan variációval működő vízijátékshow. A 30 köbméter vizet 50 egyedi és programozható fúvóka emeli ismét a magasba, hogy 54 egyedileg vezérelt lámpa fénye tegye még csodásabbá a magasba emelkedő vízoszlopokat. 

A városlakók a visszajelzések szerint már várják az esti kikapcsolódásként szolgáló látványosságot. Az általunk megkérdezett kazincbarcikaiak közül többen is azt mondták, hogy rendszeres nézőik a szökőkút programjának.

Dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere is úgy látja, hogy a városlakók egyik legkedveltebb látványossága a vízijátékshow, amit beüzemelése óta több tízezren megnéztek már. 

„A tavaszi menetrendben péntektől vasárnapig működik majd a szökőkút, nyáron pedig a hétvégék mellett hétköznaponként is meg lehet tekinteni a zenés-fényjátékos show-t. A több mint 20 dalból álló zenei repertoár is bővül, a lakosság által kedvelt korábbi zenék megtartása mellett” — hangsúlyozta az alpolgármester.

Dr. Makkai Orsolya hozzátette: a szökőkút működésével kapcsolatban is várja a városvezetés az itt élők javaslatait és visszajelzését.


 

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk