https://kolorline.hu/A mentőket ünnepelték Kazincbarcikán

A mentőket ünnepelték Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Magyarországon a mentők „születésnapja” május 10., mivel 1887-ben ezen a napon kezdte meg működését a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület. A jeles nap alkalmából Kazincbarcikán is elismerésben részesültek az életmentésben élenjáró mentők.

Kazincbarcikán már hagyománynak mondható, hogy a városvezetés minden évben köszönti a helyi mentőállomás dolgozóit a mentők napján. Az országosan május 10-ére kitűzött jeles nap megünneplésére idén május 8-án, szerdán került sor Kolorcityben.  

A Kazincbarcikai Mentőállomás dolgozói az Ambrózia Étteremben gyűltek össze, hogy egy közös ebéd erejéig ünnepeljenek. Természetesen egy riasztás ekkor is elszólíthatta volna a szolgálatban lévőket, erre azonban szerencsére nem került sor. 

Klimon István alpolgármester ünnepi beszédében megköszönte a mentőknek, hogy vigyáznak a kazincbarcikai lakosokra. Hangsúlyozta, hogy ahányszor csak alkalma adódott a helyi mentőállomás tagjait bevetés közben látni, mindig szakmai hozzáértést és gyorsaságot tapasztalt.  



A beszédet követően a helyi mentőállomás két bajtársa, az esetkocsikon szolgálatot teljesítő Filkóházi Zoltán mentőtiszt és Pácza István mentőápoló vehette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét. Ahogyan Filkóházi Zoltán fogalmazott: a motiváció továbbra is a mentés iránt érzett szenvedélye, ám megtiszteltetésnek érzi az elismerést.  

Filkóházi Zoltán szavaihoz Csala András, a Kazincbarcikai Mentőállomás vezetője csatlakozott, és kifejtette: sokat jelent számukra a városvezetés részéről kapott figyelem, hiszen egy-egy ilyen alkalommal tulajdonképpen az egész állomány munkáját elismerik.

A városvezetés a közös ünneplésen túl a mentőállomás által igényelt bútorok megvásárlásával is igyekezett hozzájárulni a mentők mindennapjainak megkönnyítéséhez.  

„Szeretnénk kifejezni számukra a hálát azért az odaadó munkáért, amit folyamatosan biztosítanak a városnak és a térségnek” — köszönte meg a mentők munkáját Szitka Péter polgármester.



 

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk