https://kolorline.hu/A mentőket ünnepelték Kazincbarcikán

A mentőket ünnepelték Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Magyarországon a mentők „születésnapja” május 10., mivel 1887-ben ezen a napon kezdte meg működését a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület. A jeles nap alkalmából Kazincbarcikán is elismerésben részesültek az életmentésben élenjáró mentők.

Kazincbarcikán már hagyománynak mondható, hogy a városvezetés minden évben köszönti a helyi mentőállomás dolgozóit a mentők napján. Az országosan május 10-ére kitűzött jeles nap megünneplésére idén május 8-án, szerdán került sor Kolorcityben.  

A Kazincbarcikai Mentőállomás dolgozói az Ambrózia Étteremben gyűltek össze, hogy egy közös ebéd erejéig ünnepeljenek. Természetesen egy riasztás ekkor is elszólíthatta volna a szolgálatban lévőket, erre azonban szerencsére nem került sor. 

Klimon István alpolgármester ünnepi beszédében megköszönte a mentőknek, hogy vigyáznak a kazincbarcikai lakosokra. Hangsúlyozta, hogy ahányszor csak alkalma adódott a helyi mentőállomás tagjait bevetés közben látni, mindig szakmai hozzáértést és gyorsaságot tapasztalt.  



A beszédet követően a helyi mentőállomás két bajtársa, az esetkocsikon szolgálatot teljesítő Filkóházi Zoltán mentőtiszt és Pácza István mentőápoló vehette át Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét. Ahogyan Filkóházi Zoltán fogalmazott: a motiváció továbbra is a mentés iránt érzett szenvedélye, ám megtiszteltetésnek érzi az elismerést.  

Filkóházi Zoltán szavaihoz Csala András, a Kazincbarcikai Mentőállomás vezetője csatlakozott, és kifejtette: sokat jelent számukra a városvezetés részéről kapott figyelem, hiszen egy-egy ilyen alkalommal tulajdonképpen az egész állomány munkáját elismerik.

A városvezetés a közös ünneplésen túl a mentőállomás által igényelt bútorok megvásárlásával is igyekezett hozzájárulni a mentők mindennapjainak megkönnyítéséhez.  

„Szeretnénk kifejezni számukra a hálát azért az odaadó munkáért, amit folyamatosan biztosítanak a városnak és a térségnek” — köszönte meg a mentők munkáját Szitka Péter polgármester.



 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk