https://kolorline.hu/Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

A már látható tetőn túl többek között a háromrétegű záróüvegezéssel készült ablakcsere is megtörtént az épületen. Dr. Perjési Zsolt háziorvos és a terület önkormányzati képviselőjének tájékoztatása szerint ezek mind a nyári, mind a téli beltéri klimatikus viszonyokat kedvezőbbé teszik a dolgozók és főleg a betegek számára. Az új napelemek is korszerűbb és takarékosabb megoldást jelentenek majd energetikai szempontból.

„Új várótermi padokat és bútorokat is szeretnénk beszerezni — ismertette dr. Perjési Zsolt — valamint új vizsgálati eszközöket, melyekkel a biztonságos betegvizsgálat mellett korszerűbb diagnosztikát is fogunk tudni nyújtani. Kényelmesebb és hatékonyabb munkavégzést várunk a megújulástól.”

 
A rendelés nem áll le a felújítás alatt sem

A háziorvos hangsúlyozta, hogy a rendelés a felújítás alatt is zavartalanul folyik a Május 1. út 13. szám alatt, a fogászati rendelő hátsó oldaláról megközelíthető orvosi rendelőben, ahol korábban az ügyelet, jelenleg pedig a sportorvosi ügyelet üzemel. Dr. Perjési Zsolt egyúttal arra is felhívta betegei figyelmét, hogy rendelési idejüket megfordították, így hétfőn, szerdán és pénteken délután, míg kedden és csütörtökön délelőtt várják a pácienseket. 
Rendelőfelújítás a 21. századi, méltó körülmények érdekében

Klimon István alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy a Rózsa úti rendelő felújításával immár minden önkormányzati rendelő korszerű körülmények között várja majd a betegeket Kazincbarcikán. 

„A Rózsa úti rendelő korábban átesett egy akadálymentesítésen. Már akkor tudtuk, hogy szükséges lesz egy komolyabb felújítás is — vázolta Klimon István. — Ez eredetileg egy családi ház, amely nem orvosi rendelőnek épült, de átalakították az akkori kor követelményeinek megfelelően. A jelenlegi komplex felújítás viszont azért is nagy fába vágott fejsze, mert megvalósul a teljes körű felújítás, továbbá korszerűsítjük az épületet, és a megújuló energiaforrásokat is használni is fogja a rendelő. Ehhez hozzátartozik a melléképület is, vagyis a teljes udvar és az ott található összes épület megújul.” 

Az alpolgármester véleménye szerint az energetikai, a fűtési korszerűsítés és a tetőcsere mellett a felújítás további hozadéka lesz, hogy ezentúl sokkal méltóbb, 21. századi körülmények között fogadhatja a betegeit dr. Perjési Zsolt. 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán 


Dátum: 2024. máj 25. 18:05

Kazincbarcikán 2024. május 28-án (kedden) szúnyoggyérítésre kerül sor. A földi-kémiai védekezést napnyugta után végzik a szakemberek. A tartaléknapok május 29-30-ra vannak ütemezve.

Ovizsaru, avagy KRESZ játékosan — közlekedésbiztonság a legkisebbeknek

Dátum: 2024. máj 25. 09:00

A biztonságos közlekedés elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Ennek érdekében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két munkatársa saját szellemi termékeként a középső- és nagycsoportos óvodásoknak tartott újra játékos interaktív tréninget. A program célja kettős, sikere pedig már most kimutatható.

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Dátum: 2024. máj 24. 20:20

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

GYORSHÍR - nem maradnak el a KolorPlatz-avató mai programjai

Dátum: 2024. máj 24. 14:24

Bár érkezik egy nagy eső, de elhagyja térségünket, így a KolorPlatz-avató mai programjai várhatóan nem maradnak el, maximum csúszásra lehet benne számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avató

Kazincbarcika

Nonstop sport 70+3 órán keresztül

Kazincbarcika

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk