https://kolorline.hu/Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

A már látható tetőn túl többek között a háromrétegű záróüvegezéssel készült ablakcsere is megtörtént az épületen. Dr. Perjési Zsolt háziorvos és a terület önkormányzati képviselőjének tájékoztatása szerint ezek mind a nyári, mind a téli beltéri klimatikus viszonyokat kedvezőbbé teszik a dolgozók és főleg a betegek számára. Az új napelemek is korszerűbb és takarékosabb megoldást jelentenek majd energetikai szempontból.

„Új várótermi padokat és bútorokat is szeretnénk beszerezni — ismertette dr. Perjési Zsolt — valamint új vizsgálati eszközöket, melyekkel a biztonságos betegvizsgálat mellett korszerűbb diagnosztikát is fogunk tudni nyújtani. Kényelmesebb és hatékonyabb munkavégzést várunk a megújulástól.”

 




A rendelés nem áll le a felújítás alatt sem

A háziorvos hangsúlyozta, hogy a rendelés a felújítás alatt is zavartalanul folyik a Május 1. út 13. szám alatt, a fogászati rendelő hátsó oldaláról megközelíthető orvosi rendelőben, ahol korábban az ügyelet, jelenleg pedig a sportorvosi ügyelet üzemel. Dr. Perjési Zsolt egyúttal arra is felhívta betegei figyelmét, hogy rendelési idejüket megfordították, így hétfőn, szerdán és pénteken délután, míg kedden és csütörtökön délelőtt várják a pácienseket. 




Rendelőfelújítás a 21. századi, méltó körülmények érdekében

Klimon István alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy a Rózsa úti rendelő felújításával immár minden önkormányzati rendelő korszerű körülmények között várja majd a betegeket Kazincbarcikán. 

„A Rózsa úti rendelő korábban átesett egy akadálymentesítésen. Már akkor tudtuk, hogy szükséges lesz egy komolyabb felújítás is — vázolta Klimon István. — Ez eredetileg egy családi ház, amely nem orvosi rendelőnek épült, de átalakították az akkori kor követelményeinek megfelelően. A jelenlegi komplex felújítás viszont azért is nagy fába vágott fejsze, mert megvalósul a teljes körű felújítás, továbbá korszerűsítjük az épületet, és a megújuló energiaforrásokat is használni is fogja a rendelő. Ehhez hozzátartozik a melléképület is, vagyis a teljes udvar és az ott található összes épület megújul.” 

Az alpolgármester véleménye szerint az energetikai, a fűtési korszerűsítés és a tetőcsere mellett a felújítás további hozadéka lesz, hogy ezentúl sokkal méltóbb, 21. századi körülmények között fogadhatja a betegeit dr. Perjési Zsolt.



 

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk