https://kolorline.hu/Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Három korcsoport diákjai (1-2., 3-4. és 5-8. osztályosok) indultak a már hagyománynak számító, több évtizede megrendezésre kerülő Természetfürkésző Játékon. A döntőt mindig külső környezetben rendezik — a mostanit annak a tudatos környezeti nevelésnek a jegyében, amit az egyesületi pedagógusok indítottak. Elvitték a döntősöket a hulladékkezelőbe, hogy saját szemükkel láthassák, mi és hogyan történik ott.
Egyszerre több mint 100 látogató a Hulladékkezelő Centrumban

Mida Gábor, a Zöld Völgy kommunikációs vezetője elárulta, hogy május 10-én 93 gyermek látogatott el hozzájuk, összesen 31 háromfős csapatba rendeződve. Őket 31 pedagógus és jó sok szülő is elkísérte. 

„Szemmel látható volt a jelenlétük – mesélte Mida Gábor. – Sok kérdésük volt a hulladékgazdálkodásról, de a válaszok mellé bónuszban egy körbevezetést is kaptak a telephelyen, így végigjárták a tanösvényünket.”

Minden résztvevő iskolás díjazásban részesült, a legjobbak plusz díjat is kaptak. A terepen elvégzendő feladatok a természethez, természetismerethez és környezetvédelemhez kapcsolódtak. Volt köztük kifejezetten hulladékra koncentráló témakör, de például a 2024-es év madaráról, a kerecsensólyomról is kellett adatokat megadniuk.Gyermekmű-kiállítás a hulladékudvarban

A döntővel egyidőben a diákok egy saját kiállítást is tartottak a telephelyen. A nevezők rajzai és festményei a kerecsensólyomról szóltak. Mida Gábor szerint néhány gyermek hihetetlen minőségben, fantasztikusan rajzolt.
Fotó: Zöld Völgy Nonprofit Kft.

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán 


Dátum: 2024. máj 25. 18:05

Kazincbarcikán 2024. május 28-án (kedden) szúnyoggyérítésre kerül sor. A földi-kémiai védekezést napnyugta után végzik a szakemberek. A tartaléknapok május 29-30-ra vannak ütemezve.

Ovizsaru, avagy KRESZ játékosan — közlekedésbiztonság a legkisebbeknek

Dátum: 2024. máj 25. 09:00

A biztonságos közlekedés elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Ennek érdekében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két munkatársa saját szellemi termékeként a középső- és nagycsoportos óvodásoknak tartott újra játékos interaktív tréninget. A program célja kettős, sikere pedig már most kimutatható.

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Dátum: 2024. máj 24. 20:20

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

GYORSHÍR - nem maradnak el a KolorPlatz-avató mai programjai

Dátum: 2024. máj 24. 14:24

Bár érkezik egy nagy eső, de elhagyja térségünket, így a KolorPlatz-avató mai programjai várhatóan nem maradnak el, maximum csúszásra lehet benne számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avató

Kazincbarcika

Nonstop sport 70+3 órán keresztül

Kazincbarcika

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk