https://kolorline.hu/Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Három korcsoport diákjai (1-2., 3-4. és 5-8. osztályosok) indultak a már hagyománynak számító, több évtizede megrendezésre kerülő Természetfürkésző Játékon. A döntőt mindig külső környezetben rendezik — a mostanit annak a tudatos környezeti nevelésnek a jegyében, amit az egyesületi pedagógusok indítottak. Elvitték a döntősöket a hulladékkezelőbe, hogy saját szemükkel láthassák, mi és hogyan történik ott.




Egyszerre több mint 100 látogató a Hulladékkezelő Centrumban

Mida Gábor, a Zöld Völgy kommunikációs vezetője elárulta, hogy május 10-én 93 gyermek látogatott el hozzájuk, összesen 31 háromfős csapatba rendeződve. Őket 31 pedagógus és jó sok szülő is elkísérte. 

„Szemmel látható volt a jelenlétük – mesélte Mida Gábor. – Sok kérdésük volt a hulladékgazdálkodásról, de a válaszok mellé bónuszban egy körbevezetést is kaptak a telephelyen, így végigjárták a tanösvényünket.”

Minden résztvevő iskolás díjazásban részesült, a legjobbak plusz díjat is kaptak. A terepen elvégzendő feladatok a természethez, természetismerethez és környezetvédelemhez kapcsolódtak. Volt köztük kifejezetten hulladékra koncentráló témakör, de például a 2024-es év madaráról, a kerecsensólyomról is kellett adatokat megadniuk.



Gyermekmű-kiállítás a hulladékudvarban

A döntővel egyidőben a diákok egy saját kiállítást is tartottak a telephelyen. A nevezők rajzai és festményei a kerecsensólyomról szóltak. Mida Gábor szerint néhány gyermek hihetetlen minőségben, fantasztikusan rajzolt.




Fotó: Zöld Völgy Nonprofit Kft.

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk