https://kolorline.hu/Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere, egyúttal elkötelezett lokálpatrióta büszkén tisztának és rendezettnek tartja városát, de úgy véli, hogy az is maradjon, folyamatosan új szemeteseket kell kihelyezni. 

Több szemetessel a több szemetelés ellen

„Sajnos az emberek egyre hanyagabbak, és még nálunk is gyakrabban hajítják el közterületen a szemetet — vélelmezte Klimon István —, ezért fontos a túloldalon továbbfejlődnünk. Sok helyen vannak szemetesek a városban, de nem feltétlenül az eddigiek voltak a legmegfelelőbb hulladékgyűjtők. Időszerű volt cserélni azokat.”

Az alpolgármestertől azt is megtudtuk, hogy az illetékes Barcika Park Kft. folyamatosan gyártotta és vásárolta a szemeteseket, hiszen egy ekkora állományban mindig van, amelyik tönkremegy vagy elhasználódik, akármennyire is akarják óvni azokat. Főleg a buszmegállók hulladéktárolói voltak rossz állapotúak, amelyek minősége az egyébként nem alacsony árukhoz képest kifogásolható volt. Ennek hátán döntött úgy a városvezetés, hogy előjönnek helyettük Kolorcityhez illő, teljesen egyedi szemetesekkel.
Egy szemetes is lehet menő

Klimon István elárulta, hogy városunk főépítésze, Juhász-Nagy Balázs vetette először lapra az új extravagáns hulladéktárolók tervét. Ezt követően szakemberekkel megvizsgáltatták a megvalósíthatóságukat. A végső forma prototípusát egy vasipari munkával foglalkozó mesterember készítette el. A gyermekbetegségek javítása után a városvezetés helyi vállalkozótól rendelte meg a hulladékgyűjtők új nemzedékét.

„Reményeink szerint vandálbiztos — fogalmazott az alpolgármester —, és bízunk benne, hogy a köztisztaságért felelős Barcika Park Kft. számára is jól karbantartható, tisztítható szemetestípust sikerült létrehozatnunk lézervágott vastagabb lemezből, korrózióvédelmet nyújtó festéssel. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltő új tárolóedények még jobban motiválják majd a lakosságot, hogy ezekbe dobják hulladékaikat.”

Ha már kuka, legyen Kolor!

Az újhullámos szemetesek mindegyike egyedi, nemcsak UNIkornisos, hanem UNIkális is, ahelyett, hogy UNIverzális lenne. Nincs két egyforma darab. A Szőke Gábor Miklós-féle jól ismert kivágott unikornisminta mögötti fémlapokat ugyanis a Gyermekek Háza-Kézművesház gyermekei egyesével szórták tele szabadon színekkel, Ursutzné Blága Krisztina vezető felügyeletével. 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán 


Dátum: 2024. máj 25. 18:05

Kazincbarcikán 2024. május 28-án (kedden) szúnyoggyérítésre kerül sor. A földi-kémiai védekezést napnyugta után végzik a szakemberek. A tartaléknapok május 29-30-ra vannak ütemezve.

Ovizsaru, avagy KRESZ játékosan — közlekedésbiztonság a legkisebbeknek

Dátum: 2024. máj 25. 09:00

A biztonságos közlekedés elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Ennek érdekében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két munkatársa saját szellemi termékeként a középső- és nagycsoportos óvodásoknak tartott újra játékos interaktív tréninget. A program célja kettős, sikere pedig már most kimutatható.

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Dátum: 2024. máj 24. 20:20

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

GYORSHÍR - nem maradnak el a KolorPlatz-avató mai programjai

Dátum: 2024. máj 24. 14:24

Bár érkezik egy nagy eső, de elhagyja térségünket, így a KolorPlatz-avató mai programjai várhatóan nem maradnak el, maximum csúszásra lehet benne számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avató

Kazincbarcika

Nonstop sport 70+3 órán keresztül

Kazincbarcika

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk