https://kolorline.hu/Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Klimon István Kazincbarcika alpolgármestere, egyúttal elkötelezett lokálpatrióta büszkén tisztának és rendezettnek tartja városát, de úgy véli, hogy az is maradjon, folyamatosan új szemeteseket kell kihelyezni. 

Több szemetessel a több szemetelés ellen

„Sajnos az emberek egyre hanyagabbak, és még nálunk is gyakrabban hajítják el közterületen a szemetet — vélelmezte Klimon István —, ezért fontos a túloldalon továbbfejlődnünk. Sok helyen vannak szemetesek a városban, de nem feltétlenül az eddigiek voltak a legmegfelelőbb hulladékgyűjtők. Időszerű volt cserélni azokat.”

Az alpolgármestertől azt is megtudtuk, hogy az illetékes Barcika Park Kft. folyamatosan gyártotta és vásárolta a szemeteseket, hiszen egy ekkora állományban mindig van, amelyik tönkremegy vagy elhasználódik, akármennyire is akarják óvni azokat. Főleg a buszmegállók hulladéktárolói voltak rossz állapotúak, amelyek minősége az egyébként nem alacsony árukhoz képest kifogásolható volt. Ennek hátán döntött úgy a városvezetés, hogy előjönnek helyettük Kolorcityhez illő, teljesen egyedi szemetesekkel.




Egy szemetes is lehet menő

Klimon István elárulta, hogy városunk főépítésze, Juhász-Nagy Balázs vetette először lapra az új extravagáns hulladéktárolók tervét. Ezt követően szakemberekkel megvizsgáltatták a megvalósíthatóságukat. A végső forma prototípusát egy vasipari munkával foglalkozó mesterember készítette el. A gyermekbetegségek javítása után a városvezetés helyi vállalkozótól rendelte meg a hulladékgyűjtők új nemzedékét.

„Reményeink szerint vandálbiztos — fogalmazott az alpolgármester —, és bízunk benne, hogy a köztisztaságért felelős Barcika Park Kft. számára is jól karbantartható, tisztítható szemetestípust sikerült létrehozatnunk lézervágott vastagabb lemezből, korrózióvédelmet nyújtó festéssel. Úgy gondoljuk, hogy a figyelemfelkeltő új tárolóedények még jobban motiválják majd a lakosságot, hogy ezekbe dobják hulladékaikat.”

Ha már kuka, legyen Kolor!

Az újhullámos szemetesek mindegyike egyedi, nemcsak UNIkornisos, hanem UNIkális is, ahelyett, hogy UNIverzális lenne. Nincs két egyforma darab. A Szőke Gábor Miklós-féle jól ismert kivágott unikornisminta mögötti fémlapokat ugyanis a Gyermekek Háza-Kézművesház gyermekei egyesével szórták tele szabadon színekkel, Ursutzné Blága Krisztina vezető felügyeletével.



 

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk