https://kolorline.hu/Tapsorkán kísérte a zenei gálát a Kodályban!  

Tapsorkán kísérte a zenei gálát a Kodályban!  

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nagy sikerrel zárult a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró zeneművészeti gálája május 13-án. A többféle felállásban fellépő növendékek azt mutatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt tanév során.

Több mint 1000 diák számára kezdődik a művészeti vizsgaidőszak a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában. Előtte azonban egy tanévzáró zeneművészeti gálát rendezett az intézmény, ahol a növendékek szóló és kamarai formációkban adtak számot tudásukról.  

Az intézmény vezetője, Kerek Gábor Közeledő megnyitóbeszédében gyermekkori zeneiskolai emlékeit elevenítette fel, Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere pedig az intézmény közösségének derűs hangulatát éltette a színvonalas oktatáson túl.   

Ezt követően szerzők és stílusok sokfélesége váltotta egymást a színpadon. A tanulók rutinos hozzáértéssel vetették be hangszereiket és hangszálaikat a közönség szórakoztatására, a vastaps pedig visszatérő vendégnek bizonyult. A nézőtéren ülő családtagok és barátok a népdalcsokrokat éppolyan szívesen fogadták, mint a komolyzenei klasszikusokat vagy a jazzt.  Ahogyan azt Fónyadné Krivik Nóra, a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola népzenét oktató pedagógusa elmondta: a diákok minden fellépésre, így a gálára is lelkiismeretesen és szívesen készültek. Az új darabok mellett persze olyan művek is helyet kaptak a repertoárban, amelyeket már korábbi produkciókra sajátítottak el a gyerekek.  

„A gálán való fellépés azért is különleges, mert ilyenkor a tanárok által kiválasztott, legkiválóbb tanulók kapnak lehetőséget arra, hogy megmutassák magukat — fejtette ki  Kerek Gábor Közeledő, az intézmény igazgatója. — Természetesen valamennyi tanulónknak lehetősége adódik fellépésekre. Legközelebb például a Kolorfesztiválon találkozhatnak velünk az érdeklődők.”

Bár a gála vastapssal zárult, a diákok még nem lélegezhetnek fel. A jelenleg 1147 tanulót oktató művészeti iskolában — amely az idei BarcikArt-díjat is magáénak tudhatja — a következő időszakban a vizsgáké lesz a főszerep. 

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán 


Dátum: 2024. máj 25. 18:05

Kazincbarcikán 2024. május 28-án (kedden) szúnyoggyérítésre kerül sor. A földi-kémiai védekezést napnyugta után végzik a szakemberek. A tartaléknapok május 29-30-ra vannak ütemezve.

Ovizsaru, avagy KRESZ játékosan — közlekedésbiztonság a legkisebbeknek

Dátum: 2024. máj 25. 09:00

A biztonságos közlekedés elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Ennek érdekében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két munkatársa saját szellemi termékeként a középső- és nagycsoportos óvodásoknak tartott újra játékos interaktív tréninget. A program célja kettős, sikere pedig már most kimutatható.

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Dátum: 2024. máj 24. 20:20

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

GYORSHÍR - nem maradnak el a KolorPlatz-avató mai programjai

Dátum: 2024. máj 24. 14:24

Bár érkezik egy nagy eső, de elhagyja térségünket, így a KolorPlatz-avató mai programjai várhatóan nem maradnak el, maximum csúszásra lehet benne számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avató

Kazincbarcika

Nonstop sport 70+3 órán keresztül

Kazincbarcika

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk