https://kolorline.hu/Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

Kolorcityben a magyar sport napja alkalmából minden évben köszöntik az eredményes sportolókat. Idén a Barcika Csillagai díjátadó sportgálán részesítette elismerésben a városvezetés a kiemelkedő eredményekkel bíró helyi sportolókat. Május 15-én az Irinyi Tornacsarnokban gyűltek össze a diák és a felnőtt sportcsillagok, hogy közönség előtt vehessék át az őket illető díjakat. 

A gálán Szitka Péter polgármester beszédében háláját fejezte ki a tehetséges gyerekek, az őket edző pedagógusok, valamint a szülők felé, hogy időt és energiát fektettek a sporteredményekbe.

Ezt követően Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester 91 sportcsillagnak nyújtotta át Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét. A különböző sportágakat képviselő díjazottak között volt például a kazincbarcikai röplabdacsapatnál 2019 óta edzői feladatokat ellátó Toronyai Miklós, a VCRK vezetőedzője, a magyar röplabda-válogatott U20-as korosztályának szövetségi kapitánya és a férfi felnőttválogatott másodedzője is, aki márciusban a Magyar Kupa döntőjében az ezüstéremig vezette csapatát.

„Azt gondolom, rászolgált a csapat, hiszen ha ők nem úgy teljesítenek, akkor a vezetőedző sem kap díjakat — hangsúlyozta Toronyai Miklós. — A városvezetés elismerése nagyon ösztönző. Ezek a díjak erősítik meg az embert, hogy mindennap újra el tudjon indulni, az esetleges kudarcok ellenére is.”



A gálán kiosztották továbbá az évente egyszer adományozható Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is, amelyet idén — a várossal egyidős — Dudás András egykori röplabdajátékos, -edző és vezetőedző vehetett át, a helyi sport kiemelkedő alakjaként. A VRCK elnökségének tagja, a Regionális Röplabda Központ előkészítési és építési munkálataiban is résztvevő Dudás András meghatottan fogadta az elismerést. 

„Sok szép sikert értünk el a kazincbarcikai röplabdacsapattal: bajnokságot és Magyar Kupát nyertünk, de részemről eljött az ideje a pihenésnek. Köszönöm, hogy egy ilyen díjjal jutalmazzák az életpályámat, nagyon büszke vagyok, hogy átvehettem” — mondta Dudás András, aki legnagyobb sikerének azt tartja, hogy rengeteg gyerekkel szerettette meg a röplabdát.   



Kovács László önkormányzati sporttanácsadó szerint idén is gazdagnak bizonyult a város sportélete, így nem volt könnyű dolga a kuratórium tagjainak, akik a legkiemelkedőbbek díjazásáról döntöttek. A szakember abban bízik, hogy ez jövőre is így lesz, hiszen a helyi sportolók között mind az utánpótlás korosztályban, mind a felnőtt csapatokban rengeteg a tehetség.  

Ahogyan Szitka Péter polgármester a Kolorline-nak elmondta: a Nemzet Sportvárosa címet viselő Kazincbarcikán továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek majd arra, hogy a sportnak rangja maradjon a városban. 

„A sikereken túl az aktív sportéletnek közösségépítő ereje is van. A diákolimpián résztvevő gyerekek pedig törekvéseikkel és eredményeikkel minden korosztálynak példát mutatnak abban, hogyan kell élni a mindennapokat” — hangsúlyozta a városvezető.



 

További híreink

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

Hagyományindító streetball-bajnokság Kazincbarcikán

Dátum: 2024. aug 28. 18:09

Augusztus 24-én, szombaton rendezték Kazincbarcika első újkori streetball-bajnokságát a KolorPlatzon. A félpályás, egy palánkra játszott, New Yorkból világhódító útjára indult kosárlabda-variáns városunkból és környékéről is gyorsan bevonzotta a játék szenvedélyes gyakorlóit. Egy hangulatos, népes, jól sikerült esemény alapozta meg a folytatást, a SLÁGER KSE támogatásával.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk