https://kolorline.hu/Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

A Radnóti térnél, a Mátyás király úton és a Dózsa György Tagiskolánál indult parkolótervezés Kazincbarcikán. Lövey Zoltán, dr. Pásztor Gábor és dr. Perjési Zsolt választókerülete is új parkolóhelyekkel bővül a következő időszakban. Az mindegyik esetben közös, hogy mindez a zöldterület tudatos óvása és az egészséges fák megtartása mellett valósul meg. 

A tervezés megindult, később lakossági egyeztetéssel folytatódik

Lövey Zoltán önkormányzati képviselő szerint Kazincbarcikán — a régiónkhoz és egész Magyarországhoz hasonlóan — problémát okoz a parkolás kérdése.

„Bár képviselő-testületünk megszüntette Kazincbarcikán a parkolási díjat és eszünk ágában sincs újra bevezetni, ennek ellenére 2019 és 2024 között több mint 500 parkolót építettünk — idézte fel Lövey Zoltán. — Most 63 új parkolóról készült előzetes terv a Tóth Árpád úthoz kapcsolódóan. Természetesen a környezetre ügyelünk, nem szeretnénk fát kivágni. Ha mégis szükséges, azt azonnal pótolni fogjuk. Emellett magaságyásba fogunk fákat ültetni és élő növényfalat telepíteni. Amint konkretizálódik a terv, lakossági fórumot is hirdetünk az egyeztetés érdekében.

Az Újkazinc városrészben, a régi Gyermekek Háza elbontásra váró, leromlott állapotú épülete helyén 30 új parkolóhely várja majd az autósokat. Dr. Perjési Zsolt önkormányzati képviselő szerint ezek száma később tovább bővíthető.

Parkolóbumm zölden tartás mellett

A Mátyás király úton 75 autó számára létesülhet új parkolóhely. Dr. Pásztor Gábor önkormányzati  képviselő mindenképpen jónak tartja, hogy a fejlesztés mellett megmarad a zöldfelület, amelynek fái a naptól is megvédenek. A parkolóhullám a Mátyás király út mellett a Fő tér lakosainak okoz majd könnyebbségét. 

„Mintegy 5 év alatt 500 parkolót építettünk, és legalább ennyivel akarunk indulni a következő ciklus legelején is tervezésében, építésben és megvalósításban — vetítette előre Szitka Péter polgármester. — A zöldfelületóvás és a parkolóhely-bővítés arany középútját keressük. Ehhez átgondolt stratégiát kell alkalmazni, amely adott a képviselőknél és a városvezetésnél.”

 

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk