https://kolorline.hu/Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Szülők és gyermekek gyűltek össze a Pattantyús utcai játszótéren május 16-án, csütörtökön, hogy egy vidám kis „ünnepség” keretében először próbálják ki azt a különleges hintát, ami mostantól még érdekesebbé teszi a játszóteret.

Hasonló hinta került elhelyezésre az Eötvös téri játszótéren is. A gyerekek mindkét helyszínen Mancs őrjárat tagjainak társaságában örülhettek az új eszközöknek, aki pedig a mozgástól elfáradt, az öko- kézműves foglalkozáson is részt vehetett.

A lakossági visszajelzések pozitívak az újítások kapcsán. Édesanyaként Szabó-Csala Petra például nagyon örül, hogy több játszótér megújul, és egyre több, változatosabb eszköz található rajtuk, hiszen óvodáskorú gyermekének fontos a mozgás.  

„Ez egy teljesen elkülönülő lakótelep, fontosnak tartjuk, hogy az itt élő gyerekek is megtalálják a lakóhelyükhöz közeli játszóteret, illetve a felnőttek a közösségi teret” – fejtette ki dr. Perjési Zsolt önkormányzati képviselő a Pattantyús utcai helyszínen.  A játszóterek „felturbózása” ezzel nem ért véget. Amint azt dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere a Kolorline kérdésére elmondta, a városvezetés továbbra is kiemelten fontosnak tartja a családbarát város koncepcióját. 

„Az új családtámogatási formák mellett a játszóterek és a gyermeknevelési, ellátási intézmények fejlesztése mindig prioritás. Ezt a következő ciklusban is szeretnénk továbbvinni” — jelentette ki dr. Makkai Orsolya.

Ha az időjárás engedi, legközelebb május 21-én, kedden kerül sor játszóeszközök avatására a Fő téren és a Csokonai utcán. Így a Derkovits, a Radnóti, az Árpád fejedelem és az Eötvös téri, valamint a Pattantyús utcai játszóterek után további két új helyszínen örülhetnek a frissen telepített elemeknek a gyerekek. 

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk