https://kolorline.hu/Városi Semmelweis-napi ünnepség és díjátadó Kazincbarcikán

Városi Semmelweis-napi ünnepség és díjátadó Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar egészségügy napját, a Semmelweis-napot követően, július 2-án gyűltek össze a kazincbarcikai egészségügyi dolgozók a Mezey István Művelődési Központban. A Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Kazincbarcikai Kórház rendezvényén köszöntötték a jelenlévőket és kitüntető díjakat adtak át, majd Vastag Csaba műsorával és desszertbárral kedveskedtek az egybegyűlteknek.

Az egészségügy mindnyájunkat érintő és éltető kérdés és szakma, amelynél aligha lehet elemibbet és lényegesebbet találni. Ennek szellemében köszöntötték a városi Semmelweis-napi ünnepségen megjelent egészségügyi dolgozókat Kazincbarcikán, hálát mondva kitartó munkájukért és áldozatvállalásaikért. 

Összetett ünnepibeszéd-sor fogadta a kitüntetett alkalomra közönséggé változó munkaközösséget. Felszólalt Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, megemlékezve arról, ahogy Semmelweis Ignác forradalmasította az orvosi gyakorlatot, életek milliót megmentve. Beszédében többek között kiemelte, hogy az egészség sokkal több, mint a betegség hiánya, hiszen az alapja mindannak, amit elérni szeretnénk az életben. Hálát mondott az „egészségügy hőseinek”, hogy a legnagyobb kihívások közepette is kitartanak, és hogy nap mint nap elkötelezettséget tanúsítanak. 



Dr. Bássler Beáta, a Kazincbarcikai Kórház megbízott főigazgatója külön köszöntötte azokat, akik azért nem lehetnek jelen, mert éppen beteget ápolnak. A főigazgató kitért a mai magyar egészségügyet tépázó szakemberhiányra is. Az ezért is küzdelmes mindennapokhoz inspiráló pozitív példaként hozta fel az ünnep névadóját, Semmelweis Ignácot. Dr. Bássler Beáta úgy vélte, hogy ez az ünnep azért is fontos, mert a kollektíva együtt lehet, ami megerősíti az összetartozásukat és a hitüket, valamint új erőt ad a közös, emberfeletti küzdelemben.

„Mivel Önök azok, akik életet mentenek, én azt gondolom, hogy a mai a legnemesebb ünnep a sok-sok közül — erről már Klimon István alpolgármester beszélt, kiemelve azt is, hogy szükség esetén ő maga is a jelenlévők segítő jobb és bal kezéhez fordul. — Tudjuk jól, hogy a legjobb kezekben vagyunk. Amikor Semmelweis Ignácra gondolunk, engedjék meg, hogy ne csak rá emlékezzünk, hanem Önöknek is hálásak legyünk” — zárta gondolatait Klimon István. 




A Kazincbarcika Város Képviselő-testületének Kazincbarcika Város Egészségügyéért díj idei birtokosa

Kazincbarcika Város Képviselő-testületének Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjban részesült Iski Izabella, a Sebészeti Osztály főnővére, aki1994 óta Kazincbarcikai Kórház munkatársa, és az  ápolási hivatás beosztásait és ranglétráját végigjárva 2011 óta főnővér a Sebészeti Osztályon. Ő az a vezető, aki a beosztottjainak nem az „előre”, hanem az „utána” iránymutatást adja élenjárásával és példamutatásával, akár kötelező, önként vállalt túlmunkáról legyen szó. Osztályán igazi jó kollektívát épített és fog össze az elmúlt években. Csapata szakmailag minden vonatkozásban megfelel a magas elvárásoknak. Iski Izabella a munkatársaival empatikus, emberséges, mindenben segítőkész, de nem riad vissza a szigortól sem a rend, a tisztaság, vagy a betegellátás minősége érdekében.

„Július 1-jén lettem 30 éves dolgozó a Kazincbarcikai Kórházban. Ezt az időt végig a Sebészeti Osztályon töltöttem el  – foglalta össze a főnővér. – Úgy érzem, hogy ezt a díjat a munkám értékeléséért kaptam a vezetőimtől és mindenkitől, ami számomra egy nagyon nagy elismerés 30 év után.”




A szakmai kamarai díj elnyerői

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Területi Szervezetének díjait a kazincbarcikai helyi szervezet elnöke, Csányi Nikoletta és alelnöke, Fejes Gabriella adta át a Kazincbarcikai Kórház gyógyszertári dolgozóinak:

⇒ Bozsikné Nagy Rózsának
⇒ Fekete Kálmánnének
⇒ Ivacsné Kuttor Diánának
⇒ Jóna-Agonás Éva Krisztinának
⇒ Nagyné Szilágyi Eszternek és
⇒ Vakherdáné Pálkuti Ágnesnek

A Kazincbarcikai Kórház gyógyszertárának dolgozói az intézményi és a külső járóbeteg ellátásban maximális segítséget nyújtanak. Minden feladatot a legmagasabb szakmai színvonalon, a legnagyobb empátiával, a betegek érdekeit szem előtt tartva oldalnak meg.

A polgármesteri elismerések címzettjei

Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Okleveleit Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester osztotta ki.

Az elsőt Bálintné Bukovics Ildikó kapta, aki a kazincbarcikai iskolavédőnői szolgálat oszlopos tagjaként már 40 éve járul hozzá a város magas színvonalú iskolavédőnői ellátáshoz. Jelenleg az Irinyi János Református Oktatási Központ intézményeiben és a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában lát el iskolavédőnői feladatokat. Hosszú éveken át lelkiismeretesen és nagy szakértelemmel oktatta a tanulókat elsősegélynyújtásra és újraélesztésre, nem sejtve, hogy 2024-ben az ő sikeres újraélesztése menti meg az iskolában egy pedagógus kollégája életét. 

A következő elismerő oklevél tulajdonosa dr. Dobóné Bene Emese lett, aki belgyógyászati gyakorlat után döntött az egészségügyi pálya mellett. 2013-tól dolgozik a 11. számú körzetben, a háziorvos és a betegek megelégedésére. Mottója, ahogyan Kazinczy Ferenc is írta: „Jót, és jól! Ebben áll a nagy titok.”

A harmadik oklevélbirtokos, dr. Trencsényiné dr. Dohányos Klára a Debreceni Orvostudományi Egyetemen elvégzése után a Kazincbarcikai Kórház Belgyógyászati Osztályán helyezkedett el. Gyermeke születése után az Országos Orvosszakértői Intézetnél orvosszakértőként dolgozott, ahol főorvosi címig jutott. 1998-tól háziorvosként praktizál Kazincbarcikán, belgyógyászati tudását is bevetve.

A negyedik kitüntetett, dr. Trencsényi Pál 1983-ban Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi diplomázott. Már ebben az évben munkába állt a Kazincbarcikai Kórház Gyermekosztályán, ahol 41 éve áldoz hivatásának.

Ötödikként dr. Szatmári Zoltán vette át a polgármester elismerését. 1979-ben végzett a Debreceni Egyetemen, majd ebben az évben állt munkába a Kazincbarcikai Kórház Szülészet–Nőgyógyászati Osztályán. 1995-ben az elsők között sajátította el a laparoszkópos műtéti eljárásokat, amelyeket azóta is nagy rutinnal végez. 2001-ben főorvosi kinevezést kapott. 

A Kazincbarcikai Kórház emléklapjai

A Kazincbarcikai Kórház emléklapjait Dr. Bássler Beáta megbízott főigazgató és Káli Tamásné ápolási igazgató adta át a következő munkatársaknak:

Aleva Zsoltné 1986-tól dolgozik az intézmény tálalókonyháján. Nagy teherbírású, lendületes, becsületes. Minden helyzetben lehet rá számítani.
⇒ A precíz Bartus Ferencné műtős szakasszisztensként határozott személyiségével magas színvonalon erősíti a központi műtő munkáját.
⇒ Demeter Viktória a kórház központi raktárának példás, szorgalmas, segítőkész munkatársa, akinek közvetlen személyisége, jó kommunikációs képessége és odaadása is dicséretes.
⇒ Fehérvári Mirtill adminisztrátor fiatalos lendülettel, szorgalommal, nagy terhelhetőséggel több fekvőbeteg osztályon és járóbeteg szakrendeléseken is nyújtott már segítséget. Szükség esetén irattári felelős és helyettesítési teendőket is ellátó csapatjátékos.
⇒ Galuska Józsefné 1982-től a kórház Gyermekosztályán, majd 2012-től az újszülöttrészlegen dolgozik. Hatalmas szívvel segíti az anyákat, szinte észrevétlenül van jelen egy család születésénél.
⇒ Gombár Henrietta Katalin végzett általános ápoló és asszisztens, OKJ-s ápoló és egészségügyi ügyvitelszervező. 2017 márciusától a Belgyógyászati ambulancián dolgozik,  2020-tól főnővéri feladatokkal is kiegészítve. Jelenleg a Miskolci Egyetem hallgatója.
⇒ Horváth Tibor 2019. óta foglalkozik szakszerűen a kórházi autóállomány karbantartásával, tisztításával, fertőtlenítésével, esetleg javítással. Nem jelentenek problémát számára a munkaidőn kívüli sürgős szállítási feladatok sem, a kórház működést szívügyének tekinti.
⇒ Karmanóczki Józsefné 1986 őszétől a Kazincbarcikai Kórház szakrendelésein asszisztensi feladatokat látott el. 12 éve a Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály oszlopos tagja.
⇒ Kovácsné Nazareczki Ilona 1983-tól dolgozik az intézmény tálalókonyháján. A munkáját lelkiismeretesen, precízen végzi, segítőkész, vállalkozó kedvű.
⇒ Kulcsár Evelin 2021-ben orvosírnokként kezdte munkáját a Központi adminisztráció területén, majd ugyanezen év végétől a Központi irányítás, az Igazgatói titkárság munkatársa.
⇒ Lámer Erika a laboratórium kollektívájának segítőkész tagja. Kiemelkedő szakmai tudású, munkájában precíz, a betegekkel tisztelettudó és empatikus.
⇒ Laskainé Hanuder Etelka 1980 óta dolgozik a Kazincbarcikai Kórházban, mely az első munkahelye. Fizioterápiás asszisztensként kezdte, majd szakasszisztensi végzettséget szerzett. Mentalitásával színesíti a mindennapi munkát.
 Lukácsné Káldy Mónika 1987 óta dolgozik a kórházban, kezdetben a fizioterápiás szakellátáson, majd 1988-tól a Radiológiai Osztályon. 1991-ben elvégezte a röntgenasszisztensi, majd 2004-ben a képi diagnosztikai asszisztensi szakot. 2023 májusától a Radiológiai Osztály vezető asszisztense. Munkáját és új feladatait a rá jellemző precízséggel, szakmai hozzáértéssel végzi el.
⇒ Magyar József végzett általános ápoló, aki 1989 óta dolgozik a Kazincbarcikai Kórházban, előbb betanított műtőssegédként, majd intézeti betegszállítóként. 2015-től a Kazincbarcikai Kórház Hospice Osztályának egyik alapító tagja. 2024-től nyugdíj mellett tevékenykedik.
⇒ Majoros István, a betegszállítás csoportvezetőjeként lelkiismeretes, pontos munkájával a Központi műtő aktív tagja, kitartó, megbízható dolgozó.
⇒ Pénzes Judit 45 éve aktív az egészségügyben, először a Csecsemőosztályon általános ápoló- és asszisztensként. Munka mellett 1984-ben elvégezte a tüdőgondozói szakasszisztensi képzést, így szakgondozóként folytatta tevékenységét, azóta a tüdőgondozóban dolgozik. Pályafutása alatt az átszervezett szakmai tevékenységekhez is eredményesen hozzájárult: ideiglenesen volt vezető, telefonközpontos és helyettesített a vészhelyzet alatt is. Ma már nyugdíjas, de mellette is tevékeny.
⇒ Péter Beáta 2008-ban a kórházigazgató titkárnőjeként kezdett dolgozni. Jelenleg a Gazdálkodási Osztály oszlopos tagjaként koordinálja a kórház beszerzési eljárásait, hogy a betegek részére mindig rendelkezésre álljanak a szükséges szakmai anyagok és szolgáltatások.
⇒ Sándorné Takács Renáta 2013-tól dolgozik a kórházban intézeti szociális munkás munkakörben, a fekvőbetegosztályokkal kölcsönös együttműködésben. Szerteágazó tevékenységeit maximális odafigyeléssel és gondoskodással látja el, személyre szabott ellátást biztosítva a betegeknek.
⇒ Szabados Zoltán 2020-tól dolgozik a kórháznál műszaki ügyeleteseként, aki az épületfelügyeleti rendszer javításában is tevékenyen részt vett. Jelenleg sokat segít a műszaki ügyeletesek felkészítésében, oktatásában, ezzel is a kórház biztonságos üzemeltetését biztosítva.
⇒ Szabó Andrea munkaviszonya a Kazincbarcikai Kórházban majd’ 40 éves. Dolgozott már a fül-orr-gégészeten és a belgyógyászati ambulancián, jelenleg pedig a központi műtőben aneszteziológiai szakasszisztensként.
⇒ Szabó Anita 24 éve végzi munkáját a Sebészeti Osztályon, közvetlen betegellátásban.
⇒ Szatmári Zsoltné 1997-től dolgozik a Belgyógyászati Osztályon megszakításokkal. Rangidős nővérként részt vesz az új dolgozók betanításában.
⇒ A 40 éve a kórházban dolgozó Szlanyina Józsefné a Gyermekosztályon kezdett, majd a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon folytatta munkáját annak megnyitásától. 2024 októberében nyugdíjba vonul.
⇒ Tóth Mária 2018-tól dolgozik a Belgyógyászati Osztályon, kisebb megszakítással. A 6. emelet B oldal csoportvezetője.

Emléklapot kapott a Háttér nélküli járóbeteg ellátás és betegelőjegyzés csoportja is. Mindkét munkaterület dolgozói összetartóak, segítőkészek, kiállnak egymás mellett. A betegekkel empatikusak, az új kihívásokkal szemben találékonyak. Munkájukat legjobb tudásuk szerint végzik. A csapattagok:

⇒ Dr. Béres Zsuzsanna
⇒ Dr. László Irén
⇒ Dragulyáné Varga Andrea
⇒ Fehérvári Zsoltné
⇒ Gál Nikolett
⇒ Hermann Endréné
⇒ Károlyi Éva
⇒ Pálinkás Rita
⇒ Pósa-Kónya Barbara
⇒ Prókainé Sajbán Alina
⇒ Szendrei Tiborné
⇒ Szlobodáné Kovács Edit
⇒ Tisztán Sándorné
⇒ Ujvári Zoltánné

Hasonlóan tisztelgett a kórház a Kardiológiai szakrendelés kollektívájával szemben is: hárman három orvossal dolgoznak a nagy betegforgalmú kardiológiai szakrendelésen. Szívügyük betegeik szívügye. Igazi csapatmunkával szolgálják a páciensek érdekeit. Kedves, jó kedélyű, határozott, magas szakmai színvonalú csapatot alkotnak ők:

⇒ Bíróné Tóth Edina
⇒ Ruszó Gabriella
⇒ Selmecziné Munkácsi Gabriella

A tartalmas díjkiosztások után Vastag Csaba fellépése szórakoztatta a résztvevőket, majd levezetésképpen a szervezők desszertbárhoz hívták a vendégeket, amit kötetlen beszélgetés, társalkodás kísérhetett. 



 

További híreink

A múlt értékeiből merítkezik, de a jövőbe tekint — portré Hódosné Tatár Ildikó Eszterrel

Dátum: 2024. júl 07. 10:04

A Csillagfürt EGYMI tagintézmény-igazgatója az idei pedagógusnapon négy elismerésben is részesült. Hódosné Tatár Ildikó Eszter a tankerületben miniszteri elismerést és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, a városi ünnepségen a Pedagógus Szakszervezet Eötvös József emlékérem ezüst fokozatát, valamint Kazincbarcika Város Közneveléséért kitüntető díját vette át.

Beindult a ‘24-es diákmunkaszezon Kazincbarcikán: pénzkereset és munkatapasztalat

Dátum: 2024. júl 06. 21:40

Idén nyáron sem maradnak munkalehetőségek nélkül a dolgozókedvű diákok Kazincbarcikán. A 16 és 25 év közötti nappali tagozatos fiatalok a Polgármesteri Hivatalban, illetve az önkormányzat intézményeiben és cégeiben dolgozhatnak egy-egy hónapot, ahol napi négy órában foglalkoztatják őket. Az összesen 120 tanuló munkáját mentorok segítik.

Helyszíni bejárás és geodéziai mérés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. júl 03. 09:25

A LIFE19 CCA/HU/001320 LIFE-CLIMCOOP azonosítószámú, VÁROSOK ÉS HELYI VÁLLALATOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE A KLÍMAADAPTÁCIÓÉRT című projekt keretében hőhullám cselekvési terv, valamint öntözési, talajvédelmi és zöld infrastruktúra terv készül Kazincbarcika város számára.

Gyomirtás kezdődik a MÁV területein

Dátum: 2024. júl 02. 17:00

A MÁV Zrt. miskolci területein vegyszeres gyomirtás kezdődik, amely érinti a vasúttársaság kazincbarcikai vonalait is. A beavatkozásra július 9-én kerül sor.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk