https://kolorline.hu/A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Az ötnapos napközis élménytábor délelőtti és délutáni rendszerint különböző foglalkozásai a Mezey István Művészeti Központból indulnak, de sokfelé vezetnek. Ursutzné Blága Krisztina, a szervező Gyermek Háza-Kézsművesház vezetője elárulta, hogy a közösség-összekovácsoló ismerkedős rész után elsősorban a személyiségfejlesztésre összpontosítanak. Ennek érdekében szakemberek is érkeznek különböző fejlesztő játékokkal. Emellett készülnek sportos programokkal, például defendóval gyerekverzióban, segwayezéssel, elektromos rollerezéssel. Az egyik, egész napos főprogram a nagykőrösi Richter Safari Park látogatása, és a BorsodChem világával ismerkedős buszos kirándulás. Ezek tetejébe további számos egyéb foglalkozás várja a gyerekeket.

A szabadidő hasznos eltöltése az élmények útján

„A tábor elsődleges célja a szabadidő hasznos eltöltése — emelte ki Ursuztné Blága Krisztina. — A gyerekeknek nagyon sok szabadideje van a nyáron, és a szülőknek nagy kihívás úgy lekötni őket, hogy minden pillanatot élvezzenek és jól érezzék magukat. Ennek oldására több táborral is készültünk a nyáron, melyek egyike ez az Élménytábor” — foglalta össze a vezető.

Azt is megtudtuk, hogy a 25 éves eredettörténetre visszatekintő tábor a COVID-idők után alakult át a korábbi bentlakásos-napközis táborból a mai változattá. A programnak már komoly hódolói vannak a visszatérő gyerekek köréből.




Ahogy a gyerekek látják az Élménytábort

Molnár Kinga már 3-4 éve látogatja a tábort. Annak idején egy barátnője ajánlására próbálta ki, és azóta is visszatér a közösség és a foglalkozások miatt. Csak azt sajnálja, hogy a kézműves táborból már kinőtt.

Az idén második táboros kis Huszty Vivien a filmvetítést, a lézerharcot, a Szafari Parkot és a filmvetítést is várta. A fiúk képviseletében Antal Bence Imre az utóbbi kettőt osztja kedvenc programként, ő harmadikként azonban a bűvésztrükkökre tette meg tétjeit.



 

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

Kínai delegáció Kazincbarcikán – fókuszban Yantai város

Dátum: 2024. júl 21. 15:48

A város részéről Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere fogadta a kínai delegációt, amelynek kiemelt tagjai voltak Yantai város gazdaságfejlesztési vezetői, szakemberei. A delegáció kíséretében helyet kaptak a BorsodChem vezetői, Kazincbarcika képviseletében pedig önkormányzati képviselők, szakbizottságok és intézmények első emberei képviselték Kolorcityt.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk