https://kolorline.hu/Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

Nagykoncert az aggteleki Baradla-barlangban

Kazincbarcika 70. évének ünnepi Kolorfesztiválján a Kolorcountry műsorsor kiugróan ingergazdag lesz. Még a világhírű Aggtelek is hozzáadja a magáét, Varga Miklós és a Band exkluzív környezetben, a Baradla-barlang Hangversenytermében rendezett nagykoncertjén, augusztus 15-én, 18:00 órától. Az eseményre jegyek online is kaphatóak ITT.



Fotó: Varga Miklós



TNT Track popkoncert a szuhakállói kastélykertben

Szuhakálló pompás kastélykertje a még ma is nagyon népszerű TNT együttes számára biztosít színpadot, hogy ők fülbemászó, könnyed slágereikkel szórakoztassák a közönséget augusztus 16-án, 20:00 órától az ingyenes programon. 



Fotó: TNT



„Én és a kisöcsém” színdarab Sajóivánkán

A mindig szívesen csatlakozó Sajóivánka már negyedik alkalommal vesz részt a Kolorcountry parádéban. Seszták Ottó, a település polgármestere kiemelte, hogy nemcsak önkormányzatként kapcsolódnak a Kolorfesztiválhoz, hiszen a teljes lakosságuk szívesen jár a kazincbarcikai műsorokra. A városvezető kitért az idén várható attrakcióra is:

„Mi általában színházi előadásokkal szerepelünk, ha lehet zenésekkel — vezette fel Seszták Ottó. — Az idén is így lesz. Az „Én és a kisöcsém” című színdarabot én már korábban láttam, és remélem, hogy a lakosok és a látogatók is ugyanolyan szívesen fogadják majd augusztus 13-án, 20 órás kezdettel a sajóivánkai Rendezvénykatlanban a harmadszor visszatérő Körúti Színház előadásában, Straub Dezső főszereplésével és Koltai Róbert rendezésében. A részvétel ingyenes és szívesen látunk mindenkit.”

A polgármester örömmel avatott be bennünket abba is, hogy az előző előadásokon nagyjából Sajóivánka lakosságának megfelelő nézőnek örvendhettek, kb. 600-650 főnek. Úgy látja, hogy a Körúti Színház társulata is szívesen jár a Kolorfesztiválra és Sajóivánkára.



Fotó: Körúti Színház



Kamarakoncert a bánhorváti református templomban

Egy rendkívüli komolyzenei trió készül közös fellépésre augusztus 16-án, 18 órás kezdettel Bánhorváti református templomában. A részletekbe Regős Zsolt zenész, a Polifónia kórus karnagya avatott be bennünket. 

„Nagy megtiszteltetés volt, hogy a Kolorfesztivál koncertre hívott bennünket Bánhorvátiba — nyilatkozta a karvezető. — A kapcsolatunk nem újkeletű, jó néhány évvel ezelőtt a korábbi kórusomat hívta meg a szervezet. Nagyon jó koncertet sikerült adnunk szabadtéren, és később az egyik templomban is találkoztunk. Az idei alkalom nekünk is újdonság lesz. Kamarazenei koncertre készülünk egy rendkívül ügyes énekesnővel, Bácskay-Szarvas Zsófiával, aki a nagyon kedves, szép szoprán hangjával önálló áriákat is fog énekelni. Mellette várjuk Viola Barbara fuvolistát és miskolci fuvolatanárnőt, aki szintén szerepel majd szóló darabokkal. Lesz olyan produkció is, amit hárman szólaltatunk meg, de én magam is készülök szólókra.”

Regős Zsolt elárulta, hogy igyekeznek idén népszerűbb, könnyedebb irányba vinni a programot Ave Mariával, Händel-áriával és Bach-részletekkel, amelyek befogadhatóak a közönségnek, és mégis a komoly stílus zenei berkein belül maradnak. Negyven-ötvenperces előadásra kell számítani, de nagy ováció esetén, akár egy órásra is kiszaladhat a kellemes, nyári estés zenés produkció.



A Kolorfesztivál színes programjainak összessége ITT található Kolorcityn túlról és Kolorcountryn innenről, részletekkel és részvételi feltételekkel.

További híreink

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

Kínai delegáció Kazincbarcikán – fókuszban Yantai város

Dátum: 2024. júl 21. 15:48

A város részéről Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere fogadta a kínai delegációt, amelynek kiemelt tagjai voltak Yantai város gazdaságfejlesztési vezetői, szakemberei. A delegáció kíséretében helyet kaptak a BorsodChem vezetői, Kazincbarcika képviseletében pedig önkormányzati képviselők, szakbizottságok és intézmények első emberei képviselték Kolorcityt.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk