https://kolorline.hu/Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

Nagy nap volt szeptember 2. mintegy 2 ezer általános iskolás számára Kazincbarcikán. Mind a 8 évfolyamon folytatódott a hagyomány, miszerint a város önkormányzata a diákoknak tanszercsomagot juttat el. Az eszközök változatosak, és korosztályra bontottak. Más-más felszerelést kaptak az 1-2. osztályosok, a 3-4. évfolyamosok és a felsősök is, kiszolgálva sajátos igényeiket. A csomagba került eszközökre az őket tanító pedagógusok tettek javaslatokat, így mindenből a legjobb minőséget kapták a gyerekek.



Városvezetői látogatás az iskolákban

A tanszercsomagokkal hétfőn Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester kereste fel a város általános iskoláit. Útjukat a Tompa Mihály Református Általános Iskolában kezdték, majd ellátogattak a Pollack Mihály Általános Iskolába és az ott működő Csillagfürt EGYMI-be, és vittek eszközöket a Kazinczy, az Árpád Fejedelem, a Dózsa György és az Ádám Jenő Tagiskolába is.

Szitka Péter polgármester az átadás során kiemelte, mennyire fontos a városnak, hogy segíthessék a családokat.

„Mára már hagyomány, hogy iskolakezdéskor a kazincbarcikai általános iskolákba járó gyerekek tanszercsomagot kapnak az önkormányzattól. Ez egy nagyon jó kezdeményezés, amiért hálásak a szülők, a gyerekek és a pedagógusok is. Természetesen igyekeztünk azokat a kisebb korrekciókat beépíteni, amiktől még jobbak és hasznosabbak a csomagok. Ennek köszönhetően például olyan ragasztó vagy füzet került bontásban a pakkokba, amikre valóban szükségük van a gyerekeknek” — emelte ki Szitka Péter.



Az intézményekben tett látogatás során Klimon István alpolgármester minden diákot megnyugtatott, hogy 287 nap múlva itt a következő nyári szünet.

Az első nap a várakozásé volt

A gyerekek korosztálytól függően kaptak erre a félévre többek között körzőt, vonalzót, ragasztót, színes ceruzát, filctollat, hőmérőt, de volt aki zsírkrétát, gyurmát vihetett haza.

Az első napon a gyerekeket is faggattuk, akik közül a legtöbben már nagyon várták az iskolát. Ki azért, mert megtanulhat írni, ki pedig azért, mert informatikát tanulhat, testnevelés órán mozoghat vagy éppen rajzórán teljesedhet ki művészi tehetsége.

Az általunk megkérdezett szülők szintén izgatottan figyelték az iskolai történéseket. Volt, aki megnyugvással konstatálta, milyen jó kezekbe került legféltettebb kincse, a gyermeke.



A Kazinczy Ferenc Tagiskolában Viszoczky Sándor tagintézmény-igazgató köszönte meg a városvezetésnek, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata minden általános iskolás diákot tanszercsomaggal támogat. Kondorné Sztojka Ágnes, a Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója pedig örömmel mesélte, hogy tapssal jutalmazták a gyerekek, amikor ünnepélyesen megnyitotta az új tanévet. 

„Az iskola nagyon sok rendezvénnyel, egészségmegőrző és környezettudatos neveléssel kapcsolatos programmal, szakkörrel várja a gyerekeket — hangsúlyozta az igazgató. — Megérkezett minden tanszercsomag is, ami nagy örömére szolgál a gyerekeknek, a szülőknek és a tanároknak is. Pedagógustársaim segítettek egyébként abban, hogy mik kerüljenek bele, tehát a lehető legtudatosabban került összeállításra, ami a szülők válláról nagy terhet vesz le.” 

A hagyományos tanszerosztást Kazincbarcika Város Önkormányzata folytatja. A diákok legközelebb a második félévben kapnak segítséget ahhoz, hogy a tanulásukhoz minden eszköz rendelkezésükre álljon.



 

További híreink

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

Gólyafióka-avató a legifjabb iskolakezdőknek

Dátum: 2024. szept 01. 19:52

Idén is megtartotta Kazincbarcika Város Önkormányzata — a Kazincbarcikai Tankerületi Központtal és a Tiszáninneni Református Egyházkerülettel közösen — a már hagyományosnak számító gólyafióka-avató ünnepségét a város új általános iskolás elsősei számára. A program méltó felvezetése lett a kicsik egyik legjelentősebb korszaknyitásának. Volt itt szórakozás, színpadi műsor, sőt eskütétel is.

Technológiai fejlesztés — forgatható panorámakamera került az Unikornis körforgalomba

Dátum: 2024. szept 01. 08:58

Nemcsak esztétikailag, hanem biztonságtechnikailag is tovább fejlődik, és központi szerepet tölt be Kazincbarcikán az Unikornis körforgalom. A közterületi kamerarendszer telepítésének helyszínei között kiemelt pont ez a körforgalom, ahova már felkerültek a kamerák.

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk