https://kolorline.hu/A második éves RePohár esete a kevesebb szeméttel az idei Kolorfesztiválon

A második éves RePohár esete a kevesebb szeméttel az idei Kolorfesztiválon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 11. Kolorfesztiválnak — sok más tényező mellett — idén is büszke vívmánya lett az elenyésző mennyiségű szemét. A tavaly indított RePohár rendszer már a második évébe lépett. A mutatós kolorcitys és Kazincbarcika 70-es RePoharakat sokan visszaváltották, de már gyűjtők is szép számmal akadtak, akik hazavitték a kollekcióba az idei új példányokat. A szelektív gyűjtők szintén jól szuperáltak, és zömében újrahasznosítható szeméttel teltek meg. Mindez a fesztiválozók és szakemberek odafigyelésének is köszönhető.

Klimon István alpolgármester is elégedetten gondolt a működőképes újrahasznosítható pohár rendszerére, amely a visszaváltással és a hazavitellel is pozitívan hat a hulladékképzésre.

„Mindenkinek nagyon tetszik, és már nem azt hallgatjuk, amit korábban, hogy miért kell ilyen drága poharat megvásárolni. Egyre többen hazaviszik, mert örök emlék számukra” — újságolta örömmel Klimon István.

Akadtak fesztiválozók, akiknek már egész nagy gyűjteménye van a Kolorfesztivál RePoharakból, az egyik fajtából éppen koktélt élvező Nagy Józsefné például 6 otthoni darabról számolt be lapunknak.



A RePoharak grafikájában idén a város 70. születésnapja mellett a környezet védelmének üzenete is visszaköszönt, emlékeztetve a felhasználóit arra, hogy nyomukban kevesebb lesz a szemét.

Mida Gábor, a hulladékkezeléssel foglalkozó ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője úgy látta, hogy gyakorlatilag nem is keletkezett szemét a fesztiválon, szinte csak újrahasznosítható szelektív hulladék.

„Igazán zöldre sikerült az idei Kolorfesztivál — jelentette ki Mida Gábor. — Több dolognak is köszönhető ez, például annak, hogy a RePohár beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Ezenkívül a bevezetett üvegvisszaváltási rendszer hatása szintén megmutatkozott. A helyszínen a kollégáink is igyekeztek mindenkinek segíteni, hogy az elfogyasztott étel és ital után mi a teendő a hulladékkal, hová kell azokat dobni, és hogyan lehet a leghatékonyabban szelektív útra juttatni.”




 

További híreink

Bányásznapi megemlékezés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 04. 12:11

Magyarországon 1951 óta szeptember első vasárnapja bányásznap, amelyet az 1919. szeptember 6-án eldördült tatabányai csendőrsortűz áldozatainak emlékére rendeznek. Kazincbarcikán idén szeptember 1-jén az Egressy Béni Művelődési Központ melletti bányászszobornál tartották a koszorúzással egybekötött megemlékezést.

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Dátum: 2024. szept 03. 08:58

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk