https://kolorline.hu/Jó ütemben halad a munka — korszerűsödik és megújul az Egressy

Jó ütemben halad a munka — korszerűsödik és megújul az Egressy

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ütemtervnek megfelelően halad az Egressy Béni Művelődési Központ felújítása. A projekt jelentős energetikai fejlesztéseket és esztétikai újításokat tartalmaz, amelyek a város egyik ikonikus épületének megújulását célozzák.

Néhány hónappal ezelőtt fizikálisan is kezdetét vette az Egressy Béni Művelődési Központ felújítása. A beruházás két fő részből áll: egy klimatikus felújításból, hogy a színházterem hőszabályozása is lehetővé váljon a legmodernebb technológiával, valamint egy energetikai korszerűsítésből, amelyhez Kazincbarcika Város Önkormányzata európai uniós támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében.

„Az Egressy Béni Művelődési Központ az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázat keretében kerül megújításra, a kivitelezés során a külső homlokzat energetikai korszerűsítésére kerül sor, nyílászárók kerülnek kicserélésre, illetve a művelődési ház földszinti szintjén egy akadálymentes mosdó kerül kialakításra” — nyilatkozta dr. Juhász Hajnalka, a Barcika Projekt Kft. ügyvezetője.



Ezen kívül megvalósul a födém és a padló szigetelése, az épület árnyékolása és a távfűtései rendszer korszerűsítése is. A külső szigetelés már elkészült, hamarosan a napelemek telepítése következik. Az új homlokzati nyílászárók is a helyükre kerültek, amelyek harmonizálnak az épület külsejével. A belső munkálatok is folyamatosan zajlanak, a beltéri világítási rendszer energetikai korszerűsítésével.

„Nagyon nagy öröm számunkra, hogy végre bele tudtunk kezdeni ebbe a projektbe — emlékeztetett dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere. — A város több mint 10 éve folyamatosan minden pályázati lehetőséget próbált kihasználni, hogy az egész művelődési ház megújulhasson. Bár teljes egészben ez most sem valósulhat meg, de egy nagyon nagy előrelépés a jövőre nézve, hogy többszáz millió forintos energetikai beruházással el tudtunk indulni, és majd fokozatosan megpróbáljuk a további lehetőségeket is kihasználni.”

Az alpolgármester bízik abban, hogy az újévi koncertet már a felújított épületben tarthatják meg, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor talán már az adventi időszakban is elérhető lesz néhány funkció a jó öreg, de korszerűsített művelődési házban.



 

További híreink

Tanévnyitó a BorsodChemben — duális képzés gyakorlati tudással

Dátum: 2024. szept 07. 11:37

Ünnepélyes tanévnyitón köszöntötték a BorsodChem duális képzési programjában résztvevő középiskolásokat és egyetemi hallgatókat. A vegyipari óriásnál már 75 fiatal tölti a program keretében a gyakorlati idejét, és tanulja a szakmát a legkorszerűbb és legmodernebb körülmények között. A vállalat nem titkolt célja, hogy a duális képzés résztvevői végzésük után a BorsodChem munkavállalóivá válhassanak.

Kigyulladt a Barlangfürdő tetőszerkezete Miskolcon

Dátum: 2024. szept 06. 22:20

Teljes terjedelmében égett a megközelítőleg nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete, amihez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a helyi hivatásos tűzoltók vonultak ki.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 06. 15:43

A Katasztrófavédelem végez földi szúnyoggyérítést Kazincbarcikán szeptember 10-én. Rossz idő esetén a beavatkozásra szeptember 11-12-én kerül sor.

A második éves RePohár esete a kevesebb szeméttel az idei Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. szept 05. 08:10

A 11. Kolorfesztiválnak — sok más tényező mellett — idén is büszke vívmánya lett az elenyésző mennyiségű szemét. A tavaly indított RePohár rendszer már a második évébe lépett. A mutatós kolorcitys és Kazincbarcika 70-es RePoharakat sokan visszaváltották, de már gyűjtők is szép számmal akadtak, akik hazavitték a kollekcióba az idei új példányokat. A szelektív gyűjtők szintén jól szuperáltak, és zömében újrahasznosítható szeméttel teltek meg. Mindez a fesztiválozók és szakemberek odafigyelésének is köszönhető.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Születésfa-avató ünnepség

Völgy park

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk