https://kolorline.hu/Szociális fejlesztések Kazincbarcikán — Elektromos járműveket kap a KSZSZK

Szociális fejlesztések Kazincbarcikán — Elektromos járműveket kap a KSZSZK

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Széchenyi Terv Plusz program keretében Kazincbarcika Város Önkormányzata vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült, így újabb környezetbarát beruházás zajlik a városban.

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a zöld projekt keretén belül elektromos autókkal gazdagodik, a házi segítségnyújtás munkáját pedig 10 elektromos kerékpár segítik majd. A fejlesztés célja, hogy megkönnyítsék a kollégák feladatellátását és utazását úgy, hogy közben környezettudatosabbá tegyék a várost.

„A projekt keretében napelemes kerékpár- és babakocsi-tárolót is szerzünk be, ahol a kerékpároknak a töltésére is lesz lehetőség — nyilatkozta a Kolorline-nak Klimon István alpolgármester. — Azoknak is hasznos lesz ez a töltőállomás, akik ellátogatnak az intézményhez. Ezen túlmenően, még 2 elektromos autó beszerzésére is sor kerül, és ennek köszönhetően a teljes szociális ellátásban elindulunk a zöld, a megújuló energia irányába, hiszen a napelemeknek köszönhetően tölteni is fogjuk tudni ezeket az eszközöket.”

További híreink

Jó ütemben halad a munka — korszerűsödik és megújul az Egressy

Dátum: 2024. szept 07. 18:00

Az ütemtervnek megfelelően halad az Egressy Béni Művelődési Központ felújítása. A projekt jelentős energetikai fejlesztéseket és esztétikai újításokat tartalmaz, amelyek a város egyik ikonikus épületének megújulását célozzák.

Tanévnyitó a BorsodChemben — duális képzés gyakorlati tudással

Dátum: 2024. szept 07. 11:37

Ünnepélyes tanévnyitón köszöntötték a BorsodChem duális képzési programjában résztvevő középiskolásokat és egyetemi hallgatókat. A vegyipari óriásnál már 75 fiatal tölti a program keretében a gyakorlati idejét, és tanulja a szakmát a legkorszerűbb és legmodernebb körülmények között. A vállalat nem titkolt célja, hogy a duális képzés résztvevői végzésük után a BorsodChem munkavállalóivá válhassanak.

Kigyulladt a Barlangfürdő tetőszerkezete Miskolcon

Dátum: 2024. szept 06. 22:20

Teljes terjedelmében égett a megközelítőleg nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete, amihez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a helyi hivatásos tűzoltók vonultak ki.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 06. 15:43

A Katasztrófavédelem végez földi szúnyoggyérítést Kazincbarcikán szeptember 10-én. Rossz idő esetén a beavatkozásra szeptember 11-12-én kerül sor.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2024

Születésfa-avató ünnepség

Völgy park

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk