https://kolorline.hu/Idősek napi rendezvényt tartott a Felsőbarcikáért Alapítvány

Idősek napi rendezvényt tartott a Felsőbarcikáért Alapítvány

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Felsőbarcika erősen aktív kulturális és közösségi szervezete, a Felsőbarcikáért Alapítvány sok-sok hagyományos éves programja egyikeként rendezte meg idén is idősek napi köszöntését és műsorát. Október 19-én, szombaton várták az ünnepelteket a Táncsics Mihály Művelődési Házba vacsorával, ajándékkal, kórusénekkel és késő estig tartó zenével, tánccal.

A 2000-ben alakult Felsőbarcikáért Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy a Táncsics Mihály Művelődési Házban kulturális, hagyományőrző és közösségi programokat rendezzen. A majd’ negyed évszázad alatt sok színvonalas és változatos programot tartott Felsőbarcikán a szervezet Hazag Mihály vezetése alatt. Eseményeikre Kazincbarcika minden lakóját szívesen várják. 

Zenés-táncos idősek napja

Az aktív tagoknak és a példaértékűen összetartó csapatnak hála, a Táncsics Mihály Művelődési Ház többször is megtelik jó hangulatú, igényes, alkalmanként népes rendezvényekkel. Így a farsang, a retró majális, a nőnap, a kolbászpiknik, a lecsóparti, az Erzsébet- és Katalin-bál, a közös ünnepi karácsonyfa-díszítés és a pótszilveszter sorában Felsőbarcika az idősek napját is minden évben megünnepli. Tokai Edit önkormányzati képviselőtől, a testvérszervezet Kazincbarcikai "Teljes Életért" Egyesület elnökétől megtudtuk, hogy ilyenkor mindig vendéglátással és műsorral kedveskednek az ünnepelteknek. Idén sem volt ez másként. Változatos hidegtálakkal terítették az asztalokat, a Miskolci Örömdal-kör pedig műsort adott. A köszöntésen Szitka Péter polgármester is részt vett, majd a jelenlévők megkapták Kazincbarcika Város Önkormányzatának ajándékbatyuját, benne hasznos és esztétikus meglepetésekkel. Tokai Edit úgy véli, egy ilyen program célja, hogy tiszteljük az időseket és figyeljünk rájuk.

„Ősz van a természetben és ősz van az életkorban is — kezdte beszédét a képviselő. — A szépkorúak megvívták az élet kisebb-nagyobb csatáit, felnevelték, majd útjukra engedték gyermekeiket. Most pedig már az unokáik útját egyengetik türelemmel és szeretettel. Időnként ugyan nehezebb számukra a mozgás, hol itt fáj, hol ott fáj, de a szívük nem öregszik. Az idő múlásával minden változik, de ki ne emlékezne jó szívvel a nagyszülők, szülők finom főztjére, történeteire, énekeire, melyeket mindig örömmel hallgattunk? Őrizzük meg ezeket az emlékeket, és töltsünk minél több időt szépkorú/idősebb szeretteinkkel.”



Tokai Edit magát nagyon szerencsésnek vallotta a közönség előtt, hiszen még személyesen hallgathatja 88. életévében járó édesanyja emlékeit. Zárószavaiban azt hagyta meg az egybegyűlteknek, hogy a problémáik ellenére is élvezzék az életük minden egyes pillanatát, mert az élet hatalmas ajándék.

Gazdára talált a második Felsőbarcikáért-díj

Pásztor László, a Felsőbarcikáért Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta, hogy a kulturális közösségfejlesztésben végzett kiemelkedő tevékenységért Felsőbarcikáért-díjat adtak át az arra érdemesnek. A kuratórium — dr. Czifra János alapító után — idén Fehér Józsefnek, az első kuratóriumi elnöknek ítélte a kitüntetést. Tokai Edit és Pásztor László mindenkit biztosított arról, hogy a jól sikerült rendezvénysorozat — a közösségi élet tekintetében aktív városrészben — a díjazással együtt továbbfolytatódik.



 

További híreink

Aláírták a támogatásról szóló dokumentumot a KolorFund nyertes pályázói

Dátum: 2024. okt 27. 11:25

Ünnepélyesen is aláírták szerződéseiket az idei KolorFund nyertes pályázói. A helyi mikro- és kisvállalkozásokat támogató pályázati alapot több mint 10 évvel előtt hívta életre Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az innovatív ötletet néhány évnyi szünet után tavaly hirdette meg újra a városvezetés, és olyan sikeres volt a vállalkozások körében, hogy 2024-ben újra kiírták.

Őszi városkertészi munkák — avartalanítás, fa-, cserje- és virágültetés

Dátum: 2024. okt 26. 18:00

Az őszi időszak beköszöntével aktívan dolgoznak a város zöldfelületeinek rendbetételén a Barcika Park Kft. munkatársai. Az örökös cél maradt, ami eddig is volt, hogy a városlakók minél szebb és élhetőbb környezetben tölthessék mindennapjaikat. Molnár Pétertől, a város főkertésze foglalta össze a Kolorline-nak, hogy mi mindennel kívánják ezt elérni, és hogyan készülnek a jövő évi zöld szezonokra.

Dupla ünneplés a Deák Ferenc iskola 70. születésnapján

Dátum: 2024. okt 26. 12:21

Kétféleképpen is méltón ünnepelte a Kazincbarcikával egykorú Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola a 70. születésnapját. Az intézményben október 25-én helytörténeti kiállítást nyílt, és egy markánsan kreatív szobrot is felavattak az iskola udvarán.

Közmeghallgatás

Dátum: 2024. okt 26. 02:12

Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete december 4-én közmeghallgatást tart a Polgármesteri Hivatalban. A kérdések és javaslatok már benyújthatóak a cikkben megjelölt módon.

KolorTV élőben

Programajánló

Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör alkotásainak kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk