https://kolorline.hu/A kisfeszültségű vezetékek mellett gallyazás kezdődik Kazincbarcikán

A kisfeszültségű vezetékek mellett gallyazás kezdődik Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közélet

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a zavartalan villamosenergia-szolgáltatás biztosítása érdekében rendszeres karbantartást végez hálózatának biztonsági övezetében, ami magában foglalja a gallyazásokat is. A munkálatokat a cég alvállalkozója szakemberek segítségével kezdi meg március 11-től, hétfőtől Kazincbarcikán.

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. alvállalkozója a következő hetekben Kazincbarcika területén gallyazást végez azon fák esetében, amelyek megközelítették ágaikkal a vezetékrendszert vagy már belenőttek abba. Sok esetben ez a gallyazás kevésbé esztétikus megoldásokat eredményez, mintha azt egy kertész végezné. Az áramszolgáltató alvállalkozójának azonban figyelembe kell vennie, hogy a fa-vezeték távolságtartásra milyen előírások vonatkoznak, hogy ne történjen üzemzavar. Ha például a szélmozgás miatt a hajladozó gallyak összecsapják a két vezetékszálat, az zárlathoz, így áramszünethez vezethet, de szintén zárlatot okozhat, ha a kötegelt kábelvezeték burkolatát kidörzsöli a fa kérge.

Az áramszolgáltató közleménye szerint egy-egy portán (vagy akár az ingatlan előtt) sokan ültetnek fákat védőtávolságon belül, és elmulasztják a fa visszavágását.  Amennyiben az a vezeték felé közelít, akkor a szakemberek kénytelenek közbeavatkozni. Néhány esetben ez az áramszolgáltatás lekapcsolásával is jár, mivel a balesetvédelem nagyon fontos szempont a 400 voltos hálózat esetében, aminek óvatlan megközelítése akár halálos áramütést is okozhat .

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a lakosság megértését és türelmét kéri a munkálatok ideje alatt, amely március 11-én kezdődik Kazincbarcikán.

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán 


Dátum: 2024. máj 25. 18:05

Kazincbarcikán 2024. május 28-án (kedden) szúnyoggyérítésre kerül sor. A földi-kémiai védekezést napnyugta után végzik a szakemberek. A tartaléknapok május 29-30-ra vannak ütemezve.

Ovizsaru, avagy KRESZ játékosan — közlekedésbiztonság a legkisebbeknek

Dátum: 2024. máj 25. 09:00

A biztonságos közlekedés elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Ennek érdekében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két munkatársa saját szellemi termékeként a középső- és nagycsoportos óvodásoknak tartott újra játékos interaktív tréninget. A program célja kettős, sikere pedig már most kimutatható.

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Dátum: 2024. máj 24. 20:20

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

GYORSHÍR - nem maradnak el a KolorPlatz-avató mai programjai

Dátum: 2024. máj 24. 14:24

Bár érkezik egy nagy eső, de elhagyja térségünket, így a KolorPlatz-avató mai programjai várhatóan nem maradnak el, maximum csúszásra lehet benne számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avató

Kazincbarcika

Nonstop sport 70+3 órán keresztül

Kazincbarcika

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk