https://kolorline.hu/„Vörös kód”

„Vörös kód”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közérdekű

A következő napokban várható hőség miatt péntek reggel életbe lépett a „vörös kód”, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását.

Az extrém meleg miatt idén már harmadik alkalommal kellett elrendelni nyáron a „vörös kódot” a szociális ellátórendszerben. Ilyen korábban nem volt. A „vörös kód” speciális eljárásrendet jelent; minden szociális intézménynek meg kell nyitnia kapuját, ha a regionális diszpécserszolgálat utcán bajba került emberről kap információt.

A „vörös kód” a szociális intézményekre vonatkozó intézkedéseken túl figyelmeztetést jelent a társadalomnak is. Mindenki vigyázzon magára, és ha az utcán bajba került hajléktalan embert lát, jelezze azt a regionális diszpécserszolgálaton keresztül.

Az országos tisztifőorvos hétfőtől csütörtök éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére, majd a hőségriasztást péntektől hétfő 24 óráig meghosszabbította és harmadfokúra emelte.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a középhőmérséklet 25-27 Celsius-fok körül, északkeleten 25 fok alatt várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken még döntően 32 és 36 fok között alakul, majd szombaton és vasárnap 32 és 38 fok közé melegszik fel a levegő, hétfőn pedig maximum 29 és 37 fok között valószínű. A következő napokban a hőmérséklet hajnalban jellemzően 17 és 24 fok között várható.

Forrás: MTI

További híreink

Értékeink nyomában — Kazincbarcikára érkezett a népművészeti ihletésű alkotástárlat

Dátum: 2024. szept 27. 19:07

Szeptemberben elhozták összetett vándorkiállításukat a Mezey István Művészeti Központba is a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Népművészeti Alkotók, 6 vármegyei egyesület remekeiből válogatva. Az október 25-ig látogatható tárlaton többek között újragondolt népviselet, hímzett művek és ékszerek láthatóak.

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2024. szept 27. 08:00

Kazincbarcika közigazgatási területére 2024. október 5. és 2024. október 25. közötti időszakra legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendel el a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal. Az érintett időszakban többféle szabályt kell betartaniuk a lakosoknak.

Toboroz a KBSC — fociedzések ovisoknak

Dátum: 2024. szept 26. 19:00

Ismét toboroz a KBSC. A futballedzők korábban már tartottak toborzást, akkor több mint 40 óvodás csatlakozott az edzésekhez. Mivel még sok az érdeklődő, így a sportcentrum október 3-án újabb toborzást tart, és arra biztatják a gyerekeket, hogy jöjjenek el és csatlakozzanak hozzájuk.

Őszi üzemmódban zenél a Fő téri vízijáték-show

Dátum: 2024. szept 26. 15:45

A közimádatnak örvendő vízijáték-show fokozatosan megy csak téli álomra. November 1-jéig pénteken és szombaton esténként még tovább élvezhetőek fényei, valamint idén interaktívan felfokozott zenei repertoárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Országos Könyvtári Napok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Közösségi nap a Herbolyai I-es tavon

Herbolyai I-es tó

Lélektől lélekig - Földesi Ildikó kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Barcika Trail terepfutó verseny

Don Bosco Barcika Tanoda – 3700 Kazincbarcika, Illyés Gyula út 1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk