https://kolorline.hu/Folytatódik a harc a szúnyogok ellen Kazincbarcikán

Folytatódik a harc a szúnyogok ellen Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közérdekű

Újabb szúnyoggyérítésre kerül sor Kazincbarcikán a város önkormányzatának megbízásából. A kétféle beavatkozást az időjárás függvényében július 2. és 5. között, az éjszakai órákban végzik a szakemberek.

Nemcsak Kazincbarcikán, de a teljes Sajó-völgyében és az ország számos pontján rendkívüli szúnyoginvázió tapasztalható — erről írtunk tegnapi cikkünkben. Bár a gyérítést alapvetően országos szinten a Katasztrófavédelem végzi, ám néhány önkormányzat, köztük a kazincbarcikai — saját hatáskörben, saját forrásból, egyéni úton — végeztet szúnyoggyérítést a Bogármérnökség Kft.-vel. 

Így lesz ez most is, egészen pontosan a 6. alkalommal kerül sor ily módon földi-kémiai szúnyoggyérítésre és földi-biológiai szúnyoglárva-irtásra Kazincbarcikán, az időjárás függvényében

július 2. és 5. között, az éjszakai órákban.


A Bogármérnökség Kft. mostani tájékoztatásában felhívja a figyelmet, hogy a kétféle beavatkozás során használt vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen, ám a földi-kémiai szúnyoggyérítés során használt szer a méhekre veszélyt jelenthet.

Az, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata a saját eszközeivel lépéseket tegyen a szúnyoginvázió mérséklésére, elkerülhetetlen, mert bár az országos tiszti főorvos engedélyt adott a légi-kémiai szúnyoggyérítésre a Katasztrófavédelemnek, ám nemcsak Kazincbarcika, de a térség sem került fel erre a térképre (reméljük csak egyelőre).

További híreink

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

Kínai delegáció Kazincbarcikán – fókuszban Yantai város

Dátum: 2024. júl 21. 15:48

A város részéről Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere fogadta a kínai delegációt, amelynek kiemelt tagjai voltak Yantai város gazdaságfejlesztési vezetői, szakemberei. A delegáció kíséretében helyet kaptak a BorsodChem vezetői, Kazincbarcika képviseletében pedig önkormányzati képviselők, szakbizottságok és intézmények első emberei képviselték Kolorcityt.

A KolorTV stúdiójában a kolortáborosok

Dátum: 2024. júl 20. 12:13

A tévézés, a vágás és a hangrögzítés kulisszatitkaiba is betekinthettek azok a gyerekek, akik a Barcika Art Nonprofit Kft. által szervezett napközis táborban vettek részt. A diákok hangfelvételeket készíthettek, műsort vezethettek és birtokba vehették a TV stúdiót is. Az egyhetes program során sok izgalmas felfedezés várt rájuk, ebbe illet bele az a péntek délelőtt, amelyben médiaismeretekre is szert tehettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk